Pe data de 17 ianuarie 2025, după mai bine de un an și jumătate de la accidentul din stațiunea 2 Mai, Vlad Pascu ar urma să-și primească, într-un final, pedeapsa. Familiile victimelor s-au strâns la Judecătoria Mangalia să afle dacă mai există sau nu dreptate în sistemul judiciar românesc. Părinții lui Sebi și ai Robertei sunt devastați de durere și vor să îl vadă pe șoferul drogat închis măcar două decenii.
UPDATE ORA 13:00: Magistrații au decis amânarea pronunțării sentinței finale pentru data de 31 ianuarie 2025. Părinții victimelor sunt revoltați de veste.
Știrea inițială:
Valentin Olariu a transmis că vrea va făptașul să primească „exact vârsta băiatului meu, 21 de ani” de închisoare pentru că i-a spintecat fiul cu mașina când conducea beat și drogat. În același timp, procurorii au cerut o pedeapsă maximă, de 10 ani, 6 luni și 20 de zile de închisoare, conform spuselor lui Adrian Cuculis, avocatul familiei Robertei.
„Sper ca după un an şi jumătate să se facă dreptate şi astăzi să i se dea sentinţa. Sigur ori noi, ori ei facem apel, dar măcar astăzi să i se dea sentinţa”, a spus tatăl lui Sebi.
Amintim faptul că în data de 19 august 2023, Vlad Pascu s-a urcat la volan, după ce a consumat substanțe interzise și a dat cu bolidul său de lux peste un grup de 8 oameni, iar alți 3 au fost grav răniți și au avut nevoie de spitalizare. În urma impactului, doi tineri de 20, respectiv 21 de ani, Sebi și Roberta, și-au pierdut viața. Tragedia a avut loc în stațiunea 2 Mai din Vama Veche.
CITEȘTE ȘI: Verdictul ICCJ după contestația făcută de Călin Georgescu pentru care oamenii au ieșit în stradă. Magistrații au analizat și au ajuns la o decizie finală
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Cei trei tineri răniți au cerut câte un milion de euro, iar fiecare membru al familiei Robertei a cerut câte 6 milioane de euro. Nu se știe cât a cerut familia lui Sebi, dar fără a-i pune în calcul, familia lui Vlad Pascu va avea de dat 33 de milioane de euro. Din luna mai a anului trecut, nu au apărut alte informații.
Despăgubirile amintite vor fi date de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR). Ulterior, societatea îl va da în judecată pe șofer, într-un proces civil. El nu are bani să plătească, fiind șomer, dar părinții săi, au.
„Nu există asigurător aici, deoarece vehiculul condus de inculpat nu avea asigurare RCA. Plătește BAAR într-o primă fază, după care Biroul se poate îndrepta împotriva inculpatului. Este o regulă specială în materia asigurărilor, asta vă pot spune, că lucrurile așa se vor derula. Despăgubirile vor fi preluate la plată de BAAR față de părțile civile.
Dacă se va întâmpla să se ajungă la o înțelegere – cel puțin în parte – cu privire la daunele materiale și inculpatul se va oferi să le plătească, atunci, sigur, Biroul va plăti diferența. Dacă nu, BAAR va plăti totalitatea daunelor materiale și morale, iar ulterior, Biroul se socotește cu inculpatul, dar asta nu mai privește părțile civile”, a declarat, pentru Libertatea, avocatul Bogdan Ezer, reprezentant al BAAR.
CITEȘTE ȘI: Luminița lui Klaus Iohannis a ajuns acum la Marcel Ciolacu. Blonda a primit recent funcția de consilieră a premierului, după ani în care a lucrat pentru șeful statului