În vremea în care mulți români sunt revoltați de petarde, în altă țară, locuitorii ar putea rămâne fără artificii. În mod legal, au dreptul de a le folosi doar pe 31 decembrie și 1 ianuarie, când este Anul Nou, altfel au nevoie de aprobare. Mai nou, a fost lansată o petiție prin care să fie interzise complet. Autoritățile din Germania au aflat deja de dorința miilor de cetățeni și iau în calcul modificarea legii.
În special în Berlin, Revelionul a fost o nebunie curată, dar nu într-un sens bun. După o serie de evenimente tragice, pe o platformă similară cu Declick, peste un milion de oameni, 1.053.000 chiar, au cerut interzicerea acestor materiale pirotehnice. Petiția online a fost lansată de Sindicatul Poliției din Berlin (GdP).
Germania este „pregătită pentru interzicerea materialelor pirotehnice pentru uz privat”, a declarat liderul statului GdP din Berlin, Stephan Weh, referindu-se la numărul mare de susținători.
„Dacă mai mult de un milion de oameni semnează pentru o modificare a legii, nici măcar politicienii responsabili nu mai pot pur și simplu să o elimine și să treacă la ordinea de zi”.
CITEȘTE ȘI: Lia Olguța Vasilescu exultă. Reușitele proiectului de suflet al primăriței au ieșit la iveală în ziua închiderii mega-premiatului târg de Crăciun din Craiova
Motivul dezbaterii sunt decesele și rănile grave, dar și pagubele semnificative din noaptea dintre ani, cauzate de artificii. Iată câteva dintre exemplele transmise de presa locală:
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
În Berlin-Tegel, un băiat a trebuit să fie operat de urgență;
A existat un deces în Brandenburg;
Zeci de persoane grav rănite au venit la spitalele din Berlin;
În Schöneberg, fațadele caselor au fost deteriorate, iar zeci de apartamente au fost temporar nelocuibile;
Aproximativ 400 de persoane au fost arestate temporar la Berlin.
Chiar și așa, cancelarul Olaf Scholz (SPD) și ministrul de Interne Nancy Faeser (SPD) s-au poziționat împotriva interzicerii petardelor la nivel național. Sindicatul pompierilor este de aceeași părere. Varianta mai accesibilă pe care au găsit-o este limitarea numărului de artificii.
De precizat și că Bremen, un oraș din Germania, a introdus recent o inițiativă legislativă în Consiliul Federal pentru a schimba legea explozivilor pentru a oferi municipalităților mai multe opțiuni legale pentru restricționarea artificiilor private.
CITEȘTE ȘI: Supermarketurile cu produse la 1 leu invadează nu doar România! Vecinii noștri sunt pe lista marelui retailer cu produse din Ucraina