Facturile de recalculare pe care o româncă le-a primit a lăsat-o mută de uimire, mai ales că nici nu a beneficiat de servicii. Femeia încearcă să își facă dreptate, fiind susținută de o întreagă comunitate online.
O româncă stabilită în Munchen a rămas fără cuvinte în fața unei recalculări de întreținere care îi impune să plătească o sumă colosală de 4750 de euro pentru un apartament cu două camere.
Aceasta a făcut publică situația sa, explicând că suma i se pare complet absurdă, mai ales în contextul în care iarna trecută a fost nevoită să apeleze la soluții alternative pentru a se încălzi.
Femeia locuiește într-un bloc nou, iar apartamentul său de 50 de metri pătrați beneficiază de o bună izolație. Cu toate acestea, sistemul centralizat de încălzire nu a asigurat o temperatură confortabilă.
„Nu am avut mai mult de 21-22 de grade în casă toată iarna”, a declarat ea. Pentru a face față frigului, a folosit un calorifer electric, iar acum se întreabă cum poate fi justificată o astfel de sumă, având în vedere consumul redus, din partea sistemului comun.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Factura primită pentru recalculare include un supliment de 1720 de euro doar pentru anul trecut, sumă pe care femeia o consideră exagerată.
„Nu este posibil să-mi ceară atâția bani pentru un serviciu pe care nici măcar nu l-am folosit. Am dovezi clare că am utilizat un calorifer electric în loc de încălzirea lor”, a mai spus aceasta, vizibil indignată.
Postarea sa, însoțită de dovezi ale temperaturilor scăzute și ale utilizării caloriferului electric, a stârnit un val de reacții pe rețelele sociale. Mai mulți utilizatori din Germania au relatat experiențe similare, iar unii i-au sugerat să ceară explicații detaliate de la administratorii clădirii sau să consulte un avocat specializat în drept imobiliar.
„Nu sunt singura care trece prin asta. Mulți se plâng de costurile uriașe la întreținere. Trebuie să existe o soluție”, a adăugat românca.
Cazul său scoate în evidență efectele crizei energetice asupra costurilor locative din Germania. Deși apartamentele din clădiri noi sunt, în general, mai eficiente energetic, se pare că aceste avantaje nu exclud facturile exorbitante.
Prețurile energiei au crescut considerabil, iar recalculările în urma consumului anual generează deseori controverse între locatari și administratori.
Femeia sper că situația ei va servi drept exemplu pentru ca alți locuitori să fie mai atenți la facturile primite și să își cunoască drepturile. Ea subliniaz importanța contestării acestor sume, mai ales atunci când ele nu reflectă realitatea consumului. „Nu vreau să plătesc pentru ceva ce nu am folosit. Trebuie să luptăm pentru dreptatea noastră”, a concluzionat femeia.
VEZI ȘI... Cum poţi face rost de o pensie mai mare. Veniturile temporare care îţi aduc beneficii la care nici nu visai