Sute de bucureșteni au semnalat recent că au rămas fără autoturisme și fără bani. Potrivit acestora, o companie din Capitală, care le-a promis că le promovează și vinde mașinile, i-a păcălit. Prin această schemă au fost păcăliți aproape 200 de oameni, aceștia fiind acum deciși să-și găsească dreptatea în instanță.
Aproape 200 de bucureșteni susțin că au fost păcăliți de o firmă ce pretindea că îi va ajuta să-și vândă rapid autoturismele. Mai exact, păgubiții, care erau proprietari ai unor mașini cumpărate în leasing, au fost abordați online de reprezentanții acestei companii. Ulterior, oamenii au fost convinși să-și lase vehiculele într-un showroom din Capitală, sub pretextul că așa vor fi promovate și vândute într-un timp mai scurt. Mai mult, păgubiții susțin că după câteva luni, mașinile lor au fost vândute, însă ei nu au primit niciun ban în schimb.
Se pare că proprietarii au semnat un proces verbal şi au primit şi un avans, însă în această schemă nu era implicată şi firma de leasing care deținea, de fapt, autovehiculele. În plus, reprezentanții firmelor de leasing nu au fost informați despre vânzarea mașinilor şi schimburile de proprietari.
„Am discutat să facă retail la maşină şi prezentare şi nu trebuia maşina să plece din show room. Am un proces verbal de predare-primire pentru retailing si promovare în vederea vânzării. După 4 luni am aflat că maşina este vândută. Mi-a dat contactul unui băiat de la Timişoara care are maşina şi am aflat că maşina era vândută din februarie, de când i-am dat-o. A doua zi el a vândut-o", a declarat Adrian Tufita, păgubit.
„Am lăsat maşina aici şi din momentul acela nu am mai intrat în legătură cu ei o perioadă. S-au făcut 3 luni, am întrebat care e stadiul. Într-un final au zis că au găsit un cumpărător. Foarte ciudat, având în vedere că maşina e în leasing, pe numele meu, pe firma mea. L-am contactat pe potenţialul cumpărător. Şi mi-a zis: 'Nu ştiu despre ce vorbiţi, eu in aprilie am achitat integral toata maşina'", a declarat Vlad Profeanu, păgubit.
(VEZI ȘI: O nouă taxă pentru șoferii din București. Autoritățile le-au pus gând rău conducătorilor auto care nu dețin loc de parcare)
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
În ciuda acuzațiilor ce i se aduc, administratorul companiei care a vândut mașinile susține că totul este legal. El a subliniat că existența contractului de vânzare-cumpărare între companie şi noul proprietar este dovada clară că totul a fost făcut conform legii.
"Nu a înşelat nimeni pe nimeni aici. Am luat maşini în leasing, am plătit avans, am semnat contract. Contractul este semnat de avocaţii noştri. S-au plătit ratele lunare până când s-a identificat un client, iar când s-a identificat client s-a închis contractul de leasing. Maşina nu este vândută, este închiriată, aşa cum şi eu, la rândul meu am închiriat-o.
Acel contract este un contract care atestă achiziţia parţială a bunului. În România oricine are dosare penale în ziua de azi. Asta e România, a declarat Alexandru Paul Stancu, reprezentant firmă.
De remarcat însă faptul că administratorul acestei firme a fost condamnat în vara acestui an la un an de închisoare, într-un alt dosar deschis pentru abuz de încredere. Decizia nu este însă una definitivă.
(NU RATA: Amenzi de 10.000 de lei în România pentru șoferii care fac această greșeală. Dosarul penal îi așteaptă pe conducătorii auto pentru aceeași eroare)