Zilele acestea, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit contractul de execuție pentru primul lot din drumul expres (al treilea, în fapt). În urma unei licitații publice, dintre cele cei loturi, acesta a ajuns la o companie specializată, din Ucraina. Din bani publici, vecinii de la graniță vor încasa aproape 3 miliarde de lei fără TVA.
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a transmis recent că CNAIR a decis cine să se ocupe de contractul pentru construcția celor 47,07 km ai Lotului 3 al DEx Arad – Oradea. Banii vor fi acordați prin Programul Transport (PT) 2021-2027. Constructorii vor avea la dispoziție 24 de luni pentru execuția lucrărilor și pentru construcția unui drum de legătură cu zona industrială Arad Vest (2,9 km) și a unui pasaj de 592 de metri lungime, peste CF și DJ709B.
De proiectul amplu se va ocupa firma AUTOMAGISTRAL PIVDEN SRL din Ucraina, în parteneriat cu PRECON TRANSILVANIA SRL din România.
Drum Expres Arad – Oradea are o lungime de 120,47 km și este compus din 3 loturi:
Lotul 1 (33,7 km), la care se adaugă un drum de legătură la DN79 (Salonta), în lungime de 5,3 km;
Lotul 2 (39,7 km), la care se adaugă drumul de legătură pana la granița cu Ungaria (10 km);
Lotul 3 (47,07 km), la care se adaugă drumul de legătură cu zona industriala Arad Vest (2,9 km).
CITEȘTE ȘI: Buluc la DM până pe 25 decembrie. Oferta este vânată de cei care au nevoie de cadouri pentru Crăciun de-a gata
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, spunea că a fost o concurență acerbă pentru lotul 3 al Drumului Expres Arad – Oradea. Așa cum spune legea, a fost aleasă cea mai bună oferă pentru segmentul de lucru.
„Acest proiect este rezultatul unui parteneriat semnat în noiembrie 2020 între Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, CNAIR și autoritățile locale (Consiliul Județean Bihor, Consiliul Județean Arad, Primăria Oradea și Primăria Arad) și mă bucur că începe să dea roade. Este unul dintre cele mai importante proiecte descentralizate, iar acest succes întărește ceea ce am spus și susținut mereu, și anume faptul că una dintre cele mai bune decizii pe care le-am aplicat, începând cu 2020, la nivelul Ministerului Transporturilor în ceea ce privește dezvoltarea capacității administrative, constă în descentralizarea unor proiecte, chiar și majore, cum este acest caz, către autoritățile locale sau asocieri dintre acestea“, a precizat Irinel Scrioșteanu, pe Facebook.
CITEȘTE ȘI: Suma colosală cerută de Gabriela Cristea pentru un cozonac cu fistic. Mulți n-ar avea bani nici de o felie din preparatul de lux, făcut chiar de prezentatoarea TV