Un drum care pare desprins dintr-un film SF va fi construit în anii următori în vestul țării. Viitorul drum de conectivitate A1 – Timișoara – Aeroport reprezintă o bornă importantă pentru infrastructura Banatului. Practic, Aeroportul Timișoara va fi legat de Autostrada Vestului prin acest drum expres și se va conecta mai rapid la rețelele principale de transport din România și țările învecinate.
Licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul de conectivitate A1 – Timişoara – Aeroportul Traian Vuia a fost lansată. Contractul are o valoare de 2,5 milioane de lei, relatează presa locală. Șoseaua este cuprinsă ca proiect prioritar în Programul Operațional pentru Transport.
În prima ședintă ulterioară constituirii noului Consiliu Județean, aleșii au adoptat un proiect de hotărâre pentru construirea drumului expres care va lega Autostrada Vestului de Aeroportul Timișoara. Proiectul rămăsese în aer peste un an și jumătate, după semnarea unui protocol între CJ Timis și CNAIR.
Drumul va fi făcut cu bani europeni și va reprezenta o a patra descărcare de pe A1 către Timișoara. Consiliul Județean Timiș și-a propus realizarea unui nou drum de legătură cu aerogara, prevăzut cu două benzi pe sens. După ce autoritățile județene vor finaliza studiul de fezabilitate, CNAIR va asigura finanțarea, potrivit unui memorandum semnat, încă din anul 2023, de Consiliul Județean Timiș și de Ministerul Transporturilor.
CITEȘTE ȘI: Autostrada de căpătâi a României va vedea lumina zilei după decenii de așteptare. Totul a fost stabilit până în cele mai mici detalii și va începe construcția
În luna noiembrie, consilierii timișenii au aprobat proiectul care vizează construcția drumului expres de legătură între Aeroportul Timișoara și Autostrada A1.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
„Am aprobat o nouă descărcare de pe autostrada A1 până în centură, în sensul giratoriu de la aeroport. E acel drum expres la două benzi, care ocolește localitatea Remetea Mare, pentru că prin Remetea Mare durează foarte mult din sensul giratoriu de la Izvin până ajungem în Timișoara”, a declarat, în luna noiembrie, Alfred Simonis, președintele CJ Timiș.
Șoseaua va avea o lungime totală de aproximativ 7 kilometri. Valoarea investiției se ridică la 22 milioane de euro. Firmele interesate de realizarea obiectivului pot depune oferte până în 27 ianuarie.
Prin acest nou drum, Aeroportul se va conecta la rețelele principale de transport din România și țările vecine, reducând presiunea rutieră de pe Dumbrăvița. În plus, o porțiune din centura Timișoarei este inclusă în proiect, cu același scop de diversificare a accesului, atât la varianta ocolitoare, cât și în localitățile periurbane limitrofe.
CITEȘTE ȘI: Spaniolii fac drumul de viteză așteptat de sute de mii de români! Unul dintre cele mai așteptate proiecte rutiere din zona Banatului are un câștigător