În ultimii ani, elevele s-au obișnuit să vină la ore cu gene false, unghii cu gel, machiaj strident și alte elemente care fac parte din „trend”. Încă din școala gimnazială, se gătesc cu articole neadecvate vârstei, care le fac să pară prea mature, dar le și ascund frumusețea naturală. Profesorii au încercat, în repetate rânduri, să le explice că școala nu este un loc potrivit pentru astfel de apariții. Cum nu a fost loc de înțelegere, se iau alte măsuri. În Sibiu, de exemplu, a început „dezastrul” pentru tinerele domnișoare.
La Școala Gimnazială „Radu Selejan”, de exemplu, nu ai voie cu unghii mai mari de 3 milimetri. Practic, trebuie să le tai cel puțin o dată pe săptămână. „Fără unghii colorate cu o lungime maximă de 3 mm de la buricul degetului”, scrie clar în regulament. În plus, sunt sancționate și aspectele vestimentare.
Fustele trebuie „să aibă o lungime care să acopere zona bazinului și umerii”, pantalonii – „pantalonul cu talie înaltă, cu acoperire integrală a lenjeriei intime, făra modele cu tăieturi/rupturi care să dezvăluie zone de piele”, rochiile – „să fie cu maximum 2 cm deasupra genunchiului”, potrivit Edupedu.
CITEȘTE ȘI: Scandal între autorități pentru închiderea școlilor! Elevii care stau la -15 grade Celsius în sălile de curs nu primesc pic de empatie din parte directorilor
La aceeași școală, elevele nu au voie să se machieze aproape deloc. Dacă mai folosesc un fond de ten, un rimel discret și puțin balsam de buze, eventual corector, sunt trecute cu vederea. Cu siguranță, nu au ce căuta cu gene false.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
„Nu este permis machiajul strident, ostentativ (fard de pleoape, fard de obraz/iluminator, ruj, folosirea excesivă a rimelului sau purtarea de gene false)”, se arată în regulament.
La Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” și Școala Gimnazială Nr. 13, tot din Sibiu, nu ai ce căuta cu piercinguri și tatuajele vedere. Nu contează nici dimensiunea, nici semnificația lor. Nu au voie nici cu „decolteuri exagerate”, bluzele transparente și dreadurile.
Până și la Liceul de Artă se aplică reguli destul de dure, cum ar fi că „vopsirea părului în culori stridente” este interzisă. Cine nu se conformează, va suporta sancțiuni.
CITEȘTE ȘI: Adio, ghiozdane pentru elevii din România? Directorul unei școli din apropierea Capitalei vrea să schimbe un aspect important educației din țara noastră