Dispar doi dintre cei mai mari oameni din conducerea UiPath, gigantul românesc care a depășit orice așteptare, inclusiv pe piețele internaționale. Au avut mandate de șase ani și jumătate, respectiv de 8 ani și nu dădeau semne că ar avea de gând să facă o asemenea mișcare. Sunt 2 dintre cei 11 oameni de care depinde firma.
Cei care au ales să plece sunt Bobby Patrick și Vijay Khanna. Primul ocupa poziția de Chief Marketing Officer, iar cel de-al doilea, de Chief Corporate Development Officer. Anunțul este oficial și pare că nu mai există cale de întoarcere.
Bobby Patrick era de 8 ani pe poziții și venise într-o perioadă în care compania îşi stabilea sediul central într-un spaţiu WeWork din New York. Tot atunci, piaţa RPA (Robotic Process Automation) era incipientă. Maia are doar două luni în care va sta în compania fondată de Daniel Dines.
„Mă voi retrage din rolul meu de CMO al UiPath în următoarele două luni, finalizând o căutare care a început la începutul acestui an pentru următorul nostru lider de marketing”, a transmis Chief Marketing Officer-ul de la UiPath, pe LinkedIn.
A ținut să laude parcursul companiei, dar și pe oamenii cu care a lucrat, considerând că ei sunt mai importanți decât orice muncă. Nu pare că ar pleca deloc din motive colegiale.
CITEȘTE ȘI: Mega-seismul din România pe care Altex îl produce după această achiziție. Magazinele cunoscute în toată țara sunt preluate de colosul electrocasnicelor
Vijay Khanna, Chief Corporate Development Officer, venise la UiPath în anul 2018. Apăruse în peisaj la scurtă vreme după runda de finanţare Series B, când firma avea aproximativ 100 milioane de dolari în ARR şi oferea un singur produs de bază.
Cu privire la plecare sa, a anunțat, pe aceeași platformă: „După 7 ani şi jumătate extraordinari, îmi iau rămas bun de la UiPath”. A amintit care au fost contribuțiile sale și a ținut să le mulțumească celor care i-au fost alături.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Pe data de 21 aprilie 2021, UiPath a fost listată pe Wall Street, după o ofertă de 1,34 miliarde de dolari, la prețul de 56 de dolari pe acțiune. La vremea aceea, compania era evaluată la 29 de miliarde de dolari. După listare, prețul acțiunilor a crescut cu 23%, ajungând la 69 de dolari.
Trei ani mai târziu, afacerea lui Daniel Dines a ajuns să aibă venituri duble, ca urmare a numărului tot mai mare de clienți. Prin strategia gândită de șefi, pierderile au fost reduse, iar costurile au fost optimizate.
CITEȘTE ȘI: Asigurarea PAD, noul coșmar al românilor care dețin un apartament sau o casă. Legea s-a schimbat pentru toți proprietarii de locuințe din țara noastră