Cum a bătut Bulgaria România la un capitol morbid. Pentru prima dată în ultimii ani, țara noastră nu mai este lider la accidente rutiere

Cum a bătut Bulgaria România la un capitol morbid. Pentru prima dată în ultimii ani, țara noastră nu mai este lider la a
📅 2024-10-25

România a fost depăşită de Bulgaria la un capitol trist. După ani de zile în care ţara noastră a ieşit pe primul loc într-un domeniu morbid, iată că în 2023 lucrurile s-au schimbat.

Mai exact, ţara vecină a avut cele mai multe decese cauzate de accidentele rutiere. Dacă România a înregistrat 81 de morţi pe şosele la un milion de locuitori, bulgarii au avut 82, aceste state având cele mai ridicate rate ale mortalităţii în Uniunea Europeană.

Îngrijorător este faptul că media în UE este de 46, ceea ce înseamnă un număr aproape dublu, a anunţat Comisia Europeană. De vină sunt drumurile, spun specialiştii.

Citeşte şi Bulgaria îngroapă România la un capitol pe care îl dominam în urmă cu câteva decenii. Încasările vecinilor de la sud de Dunăre au fost majore în 2024

De ce România şi Bulgaria au atât de multe accidente grave

În 2023, peste 20.400 de persoane au fost ucise în accidente rutiere în Uniunea Europeană, în scădere cu 1% faţă de 2022. Chiar şi pentru România şi Bulgaria cifrele arată mai bine ca în alţi ani, numărul morţilor cauzate de astfel de incidente fiind mai mici cu 5% faţă de 2022, dar cu 17% faţă de 2019.

Sportpesurse.ro

Lacrimi amare pentru una dintre marile campioane ale României! Mama sa a murit în somn, după ce tatăl și-a pus capăt zilelor!

Sportpesurse.ro

Scandalul primelor de 8,6 mil euro ale Elisabetei Lipă aruncă în aer sportul românesc. Mai multe federatii vor sa intre in grevă!

Cele mai multe decese rutiere, aproape 77%, au fost cauzate de şoferii bărbaţi, persoanele cu vârsta peste 65 de ani fiind cele mai periculoase, arată statistica. Şi tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani sunt consideraţi un pericol la volan, 12% dintre accidentele grave fiind produse de aceştia.

Un alt lucru care a reieşit din statistica realizată de Comisia Europeană este faptul că şoferii şi pasagerii au reprezentat 45% din totalul morţilor, motocicliştii şi scuteriştii 19%, pietonii 18%, iar bicicliştii 10%.

Cât despre România, cele mai multe persoane decedate în accidente rutiere au fost înregistrate pe raza județelor Bacău, Dolj și Prahova. Motivul principal pentru care cele două ţări stau atât de rău la acest capitol, mai ales că multe se întâmplă în timpul zilei, este infrastructura.

Drumurile proaste, lipsa autostrăzilor, dar şi inconştienţa unor şoferi fac ca în ţara noastră, de exemplu, să aibă loc peste 28.000 de astfel de incidente pe an.

Ţara cu cele mai sigure drumuri

La polul opus se află Suedia, tara cu cele mai sigure drumuri. Aici, doar 22 de persoane au murit, în timp ce Danemarca ocupă locul al doilea cu 27 de decese. Urmează Germania şi Irlanda în acest top.

Poliţiştii rutieri susţin că cele mai multe accidente grave au loc din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum. Motivele invocate de şoferi sunt:

Citeşte şi Record de kilometri de autostradă, în România! Ce şosele urmează să fie date în folosinţă? Se munceşte din greu pe şantiere

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri bugetul

Maşina nostalgiei, zărită în traficul din Bucureşti. Era o prezenţă obişnuită în comunism, acum se râde de ea: "La maculatură"

Surpriză mare de la meteo! Ce se întâmplă cu vremea la început de noiembrie? Toţi aşteaptă zăpada

Românii care pot rămâne fără apartamente. Ce nu trebuie să uite proprietarii, mulţi nu ţin cont de regulă

Cele patru zodii care vor câştiga bani pe bandă rulantă în noiembrie 2024. Li se schimbă viaţa complet, de unde vin averi?

Autostrada care nu se mai deschide în 2024. Veşti rele de pe şantier, lucrările au rămas în urmă

Prins cu șpaga, Dumitru Buzatu e "curat ca lacrima". Lovitură de teatru într-unul dintre cele mai mediatizate cazuri de corupție din România ultimilor ani

Potop la Lidl! Produsele Deluxe care intră de luni, 28 octombrie, în magazine se vor evapora de la raft. Au mare succes în fiecare an

„Frățiorul” Nordis este White Tower, aflat la câteva zeci de kilometri de București. Cercetările justiției se află în plină desfășurare

Minunea de la Lidl care dispare peste noapte. Produsul epuizat zilnic din supermarket a apărut la „fratele mai mare" de pe piața românească

Cum a bătut Bulgaria România la un capitol morbid. Pentru prima dată în ultimii ani, țara noastră nu mai este lider la accidente rutiere

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.