La cei 62 de ani ai săi, Dorinel Umbrărescu este nu doar unul dintre cei mai cunoscuți români, dar și unul dintre cei mai bogați, prezent fiind în topul Forbes România. După ani buni de muncă, a ajuns la nivelul în care și-a aranjat averea, dar și moștenitorii. Soția sa, dar și cei doi băieți ai săi au afaceri cu care să-și ducă traiul liniștiți, până la finalul zilelor. Puțini părinți se pot lăuda că au făcut asemenea performanțe. Totuși, cum a reușit „Regele Asfaltului”?
Drumarul s-a născut în Vrancea, nu în Bacău, așa cum ar crede mulți. Este din comuna Tănăsoaia, dar de muncă și-a găsit în județul vecin. Înainte de Revoluție, lucra la Întreprinderea Agricolă de Stat din localitatea Podu Turcului, Bacău, ca tractorist. După 1989, a ajuns la autobaza Întreprinderii Regionale de Transporturi Auto din aceeași localitate.
„Privatizarea” lui a venit la finalul anilor 1990, așa cum s-a întâmplat și în cazul multor altor români. Cu banii pe care îi strânsese în ani de muncă, și-a luat două camioane cu care făcea transport internațional. Nu avea, la vremea aceea, niciun gând să ajungă mare drumar. La câțiva ani distanță, ajunsese să aibă deja mai bine de 100 de mijloace de transport.
CITEȘTE ȘI: Job-ul călduț cu care s-a mulțumit Ligia Deca, după ce Daniel David i-a luat locul. De la ministerul Educației, nu a prins nici post după alegerile parlamentare
Strânsese deja și mai mulți bani din afacerea cu transporturile, așa că Dorinel Umbrărescu s-a decis că poate să țintească mai sus de atât. A fost momentul în care a înființat cele două firme care l-au făcut celebru: Technostrade și Spedition UMB, care au luat contracte cu statul pe bandă rulantă. Pentru că echipa sa a avut viteză, o noutate pentru România, a câștigat multe licitații publice, dând dovadă de seriozitate.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Cu averea pe care a reușit să o strângă, s-a aventurat și către alte domenii, cum ar fi cel bancar. În 2014, a înființat Banca Română de Credite și Investiții (BRCI), prin preluarea ATE Bank România, fosta Mindbank. În anul 2024, alături de familie, a preluat combinatul siderurgic Oțelu Roșu. Cu siguranță, urmează și alte afaceri, înainte să decidă că este momentul retragerii.
CITEȘTE ȘI: Dispare Radu Mazăre din România, pentru totdeauna. Fostul edil al Constanței, proaspăt tătic, a luat decizia radicală