Se amenajează cel mai scump cimitir din România în unul dintre cele mai importante oraşe din ţară. Investiţia anunţată este de cel puţin zece milioane de euro, oficialii dezvăluind şi suma pe care românii interesaţi de locurile de veci o vor plăti.
Este vorba despre cel de-al şaptelea cimitir din Iaşi, care urmează să fie construit în zona C.A. Rosetti, pe un teren cu o suprafață totală de 15 hectare, dintre acestea 5 hectare fac parte din fondul forestier. Aici, va fi amenajat un parc urban, a anunţat Primăria Municipiului.
Administraţia publică locală din Iaşi a anunţat amenajarea unor noi locuri de veci. Cel mai scump cimitir din România va fi amplasat la ieșirea spre C.A. Rosetti, pe o suprafață de teren de 10 hectare. Calea de acces se va realiza din drumul E583, din zona intersecției care face legătura cu cartierul Copou.
Preţul terenurilor este de 8,250 milioane de euro, fiind puse la bătaie alte două milioane pentru terasarea pământului, parcelare, construirea gardului, a unei capele şi a unui prăznicar.
Mai mult, reprezentanţii primăriei au dezvăluit şi tariful de concesionare a locurilor de înmormântare, acesta urmând să fie de 650 de lei pe toată perioada de concesionare (49 de ani).
„Locul de veci se concesionează. În momentul de față este o hotărâre dată de Consiliul Local, pe 15 ani. Prețul este de 650 de lei, tariful nu este pe an, este pe toată perioada de concesionare, este cel mai mic preț. Acum, perioada de concesionare este de 49 de ani.
În ceea ce privește noul cimitir, se va păstra acest tarif pentru că această hotărâre a Consiliului Local este dată pentru toate cimitirele din municipiul Iași. Atâta timp cât nu se modifică această hotărâre de Consiliu Local, prețul rămâne valabil. În momentul de față, locurile sunt foarte puține. În principal, locurile se reconcesionează dacă perioada de concesiune a expirat ori dacă nu s-a achitat tariful de întreținere anual. Sunt locuri pentru situații de urgență, adică nu vom fi puși în situația în care, în caz de deces, nu poate fi înhumată o persoană, locuitor al Iașului.
Dar nu mai putem concesiona locuri în rezervă, adică dacă vine cineva care se gândește că vrea el să concesioneze un loc de veci, decât în situația în care survine decesul sau în cazul unei persoane de 80 de ani ori este vorba despre o boală incurabilă, cu eminență de deces. Pentru aceste situații sunt sute de locuri. Dar trebuie să avem în vedere că există foarte multe locuri concesionate în rezervă, adică locuri noi care să fie concesionate nu sunt foarte multe, pentru că oamenii deja au locuri concesionate”, a spus Directorul Servicii Publice Iași, Laurențiu Ivan.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro