Un studiu recent a scos la iveală mai multe detalii neștiute despre pensionarii bogați. În ciuda faptului că au venituri lunare cu mult peste medie, aceștia au o mare temere în privința banilor. Astfel, seniorii din această categorie sunt extrem de atenți cu cheltuielile pe care le fac, ajungând să monitorizeze chiar și cele mai banale achiziții ale familiei.
Potrivit unui studiu citat de WSJ, care a analizat datele dintr-un sondaj a aproximativ 20.000 de persoane de peste 50 de ani, bătrânii căsătoriți, cu vârsta de peste 65 de ani și cu venituri anuale de cel puțin 100.000 de dolari, și-au retras în medie 2,1% din economiile lor în fiecare an.
În ciuda faptului că de cele mai multe ori cheltuielile îi fac pe pensionari mai fericiți, mulți dintre aceștia sunt foarte prudenți cu economiile lor. Teama principală a acestora este că vor trăi mult mai mult, iar banii puși deoparte se vor termina.
Jay Myer, un fost director de software în vârstă de 62 de ani, s-a pensionat în anul 2019. Îngrijorat de faptul că nu va mai avea salariu, el a început să-și facă griji tot mai mari că va rămâne fără bani. Astfel, bărbatul a început să fie foarte atent la toate cheltuielile pe care le făceau el sau soția sa. Când și-a dat seama că cheltuiau cu 1.800 de dolari mai mult decât planificaseră, a început să examineze fiecare achiziție, până la cea de șervețele.
„Totul mă speria”, a recunoscut Jay Myer.
(VEZI ȘI: Salarii ca în Vest, dar zero candidați! Joburile simple de care românii fug. Patronii se chinuie să ocupe locurile de muncă)
După ce perioade lungi de timp au pus bani deoparte, pentru mulți pensionari este o adevărată provocare cheltuirea lor. Potrivit WSJ, retragerea de bani din conturile seniorilor poate fi la fel de dureroasă ca în momentul când pierzi bani la căderea Bursei.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Adam Chapman, un consilier financiar specializat în a-i ajuta pe pensionari să se bucure de averea lor, susține că economisirea este adesea văzută ca o virtute, în timp ce cheltuielile pot fi percepute ca un comportament iresponsabil. Potrivit acestuia, cei care se consideră cumpătați acceptă cu greu ideea de a-și cumpăra un bilet de avion la clasa întâi sau un ceas scump.
„Oamenii simt că devin o persoană diferită. Și se întreabă ce vor crede vecinii. Dacă aveți 300.000 de dolari rezervați pentru călătorii, vă este mai ușor să cheltuiți banii. De asemenea, face mai ușor să-l cheltuiți mai devreme la pensionare, când oamenii sunt adesea mai sănătoși și mai capabili să se bucure de călătorie”. a explicat Adam Chapman.
(CITEȘTE ȘI: Se naște Generația Beta. Ce copii vor face parte din noua "orânduire" care a început pe 1 ianuarie 2025)