Ce datorii au interlopii din România? Liderii unuia dintre cele mai mari clanuri de la noi din țară au bătăi de cap din pricina unor probleme financiare ce au dus chiar la executări silite multiple.
Odată cu moartea lui Costel Corduneanu, șeful clanului interlop ce îi poartă numele din Iași, locul său a fost moștenit de fratele mai mic, Adrian, cunoscut drept „Beleaua”.
Noul lider al cordunenilor are însă probleme financiare, cauzate de unele datorii la stat pe care le-a acumulat în cursul anilor.
De-a lungul timpului, numele lui a fost legat de mai multe dosare de cămătărie, înșelăciune, șantaj sau intimidare, dar nu a petrecut mult timp după gratii.
Adrian Corduneanu apare, împreună cu soția sa, și într-un dosar înregistrat pe 7 septembrie 2023 la Judecătoria Iași, în care aceștia au contestat executarea silită efectuată de ING și Investcapital lTD.
Te-ar putea interesa și: Preotul-interlop și-a vândut vila de jumătate de milion de euro. Acuzații de furt la adresa angajatului Bisericii Ortodoxe Române
Totul ar fi început în 2007, moment în care soții au încheiat un contract de credit prin care au primit un împrumut pentru nevoi personale în cuantum de 27.300 lei, pe o perioadă de 120 de luni, creditul urmând a fi rambursat conform graficului de rambursare, scadența ultimei rate fiind la data de 20.03.2017. În condițiile în care banca a înregistrat neplata ratelor, ING a declarat creditul scadent anticipat, creanța fiind cesionată către un cesionar, scriu cei de la Fanatik.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
De aici au început problemele pentru noul lider al interlopilor din Iași. După mai multe încercări de executare silită, prin încheierea din data de 14.11.2022, executorul judecătoresc a dispus încetarea executării silite împotriva soților Corduneanu, întrucât executarea nu mai poate fi efectuată din cauza lipsei de bunuri.
Potrivit sursei, în 2023 a fost formulată o nouă cerere de executare silită împotriva soților Corduneanu, la data de 12.07.2023 fiind deschis dosarul de executare silită nr. 557/2023. Prin încheierea din 09.08.2023, pronunțată de Judecătoria Iași, instanța a dispus încuviințarea executării silite a debitorilor Adrian și Ramona Corduneanu la cererea creditoarei Investcapital LTD, în baza titlului executoriu reprezentat de contractul de credit nr. 2123/03.04.2007.
În august 2023, a fost emisă încheierea prin care au fost stabilite cheltuieli de executare în cuantum de 6.462,69 lei, sumă compusă din:
5.974,99 lei onorariu executor judecătoresc,
20 lei taxă de timbru executare,
35,7 lei arhivare dosar,
357 lei cheltuieli birotică și administrative,
75 lei taxe poștale.
Te-ar putea interesa și: Grădina zoologică pe care Nuțu Cămătaru o ascundea în Ilfov. Anchetatorii au venit pe moșia interlopului să caute un cal, dar au găsit o mulțime de animale exotice
Tot atunci, prin somație, debitorilor li s-a pus în vedere ca în termen de o zi de la primirea somației să achite suma de 57.166,37 lei, compusă din:
4.234,23 lei comision bancar restant,
26.524,45 lei debit principal,
19.944 lei dobândă aferentă creditului acordat și
6.462,69 lei cheltuieli de executare.
La aceeași dată, executorul judecătoresc a dispus înființarea popririi asupra conturilor debitoarei Ramona Corduneanu deschise la banca ING.
Soții au bifat însă o victorie în instanță. În septembrie 2023, aceștia au formulat contestație la executare împotriva încheierii de încuviințare a executării silite din 09.08.2023, acțiune despre care instanța a decis că este întemeiată. Mai multe informații despre acest subiect, AICI.
Te-ar putea interesa și: Teroarea Constanței, interlopul cu fapte grele, a fost găsit fără suflare în Spania. Era condamnat la 55 de ani de închisoare pentru ilegalități celebre