Cea mai lungă călătorie cu trenul a fost dezvăluită, cei care aleg să plece într-o astfel de aventura trecând prin 13 ţări timp de 21 de zile. Desigur, preţul nu este deloc mic, însă clar este mai scăzut decât dacă turiştii ar alege să circule cu maşina sau cu avionul.
Citeşte şi CFR Călători, în topul celor mai bune companii feroviare din Europa. Pe ce loc se află operatorul de transport din țara noastră
Dacă România sta cât se poate de prost la acest capitol, în multe dintre ţările străine să circuli cu trenul se poate dovedi a fi cea mai bună alegere. De curând, directorul staţiei Cannon Street și al stației Charing Cross din Londra a decis să facă un studiu despre cea mai lungă călătorie cu trenul.
Astfel, Mark Smith a dezvăluit care ar fi cel mai lung traseu, acesta traversând Pământul dintr-o parte în alta. Călătoria ar începe din Portugalia şi ar continua prin unele dintre cele mai cunoscute capitale ale Europei: Madrid şi Paris, urmate de Moscova. Aventura ar continua în Rusia prin Siberia, ca mai apoi să ajungă la Singapore.
Trenul ajunge apoi la Beijing, la Bangkok și în Kuala Lumpur, fiind astfel necesară o organizare precisă pentru a putea ajunge dintr-o parte în cealaltă a planetei. Costul unei astfel de călătorii ar ajunge de 1,350 de dolari şi ar fi una sustenabilă dacă este să ne gândim că nu poluează mult. Pentru a înţelege cât de mult ajuta transportul feroviar în acest sens, trebuie să ştii că în toate aceste 21 de zile trenul produce 0,08 tone de CO2, faţă de 1,67 cât ar polua un avion.
Tot acest traseu de 18.755 de kilometri este posibil cu mai multe opriri peste noapte, pentru a face legătura între trenuri sau pentru a rezolva problemele legate de viză, în unele ţări. Până în 2021, această călătorie cu trenul s-ar fi încheiat în Vietnam, după aproximativ 16.898 km. Pentru a călători apoi la Singapore, pasagerii ar fi trebuit să ia un autobuz din Saigon, prin Cambodgia până în Bangkok. Din fericire, în urmă cu patru ani, a fost deschisă o linie de cale ferată în Laos.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Trenul care ar putea înlocui avionul în Europa a fost testat deja în Olanda. Hyperloop, cel mai rapid tren din lume, ar putea atinge viteza de 700 de kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că o călătorie între Milano şi Amsterdam ar dura mai puţin de două ore. Mai mult, de la Amsterdam la Berlin călătorii vor sta în trenul de mare viteză o oră şi jumătate, momentan drumul durând şase ore.
Mijlocul de transport rupt dintr-un film SF ar putea fi folosit la scară largă începând cu anul 2030, anunţă oficialii.
"Suntem încântați de acest prim rezultat. Este vorba de un vagon ce se mişcă într-un tub vidat cu ajutorul magneţilor. Datorită acestui lucru, consumăm cu 90% mai puţină energie decât un zbor cu avionul.
Şinele sunt deasupra, nu dedesubt. Datorită lor, vagonul este ridicat magnetic, iar magneţii din lateral fac ca trenul să fie propulsat", a declarat Marinus van der Meijs, director de tehnologie la Hardt Hyperloop.
Citeşte şi Adio, gara legendară din România unde milioane de tineri s-au aflat măcar o dată-n viață! Consilierii locali au decis relocarea „casei trenurilor de vară”