Prețurile la apartamente au crescut, din nou, la început de an. Se pare că cele mai căutate sunt imobilele cu 3 camere, vechi, nu cele construite recent, din cartierul Titan. Nu se știe din ce motive, tarifele cerute de proprietari au atins cote nemaivăzute. Paradoxal, nu este o zonă centrală, Dorobanți, Primăverii sau zona de nord.
Prețurile din Titan au crescut, în medie, cu 25.000 de euro în ianuarie 2025, comparativ cu aceeași lună a anului precedent. Este cea mai mare creștere de pe piață. În același timp, în Berceni și Militari, apartamentele cu 3 camere au ajuns să treacă de pragul de 100.000 de euro. Astfel, 8 din 13 zone ale Capitalei au prețuri care trec de această valoare.
Chiar dacă s-au scumpit imobilele, există și vești bune. Dobânzile sunt în scădere, în special pe segmentul fix. Așadar, încă există speranță pentru cei care visează să aibă propriul lor cămin.
„2025 începe cu cea mai bună accesibilitate a cumpărării unei noi locuinţe din istoria modernă, cu dobânzi în scădere - în special pe segmentul fix - şi cu un nivel de încredere mai bun în evoluţia pieţei. Iar acest fapt se vede şi în evoluţia preţurilor, influenţate şi de creşterea anuală a tranzacţiilor cu 7% în 2024 în Bucureşti şi Ilfov şi reducerea livrărilor de locuinţe noi, cu peste 20% în 2024“, transmite Andrei Sârbu.
CITEȘTE ȘI: Lacăt pe bunurile Nordis! În vremea în care DIICOT desfășoară investigația uluitoare, Marcel Ciolacu s-a dezis complet: „M-am lăsat păcălit de Vicol”
Potrivit ZF, într-o singură lună, media prețului de achiziție al unui apartament cu trei camere a crescut cu 2.000 de euro. Acum ai nevoie de 117.000 de euro pentru un imobil. Așadar, nu doar cartierul Titan și-a mărit prețurile, ci și multe altele.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
O altă tendință interesantă este că a scăzut interesul pentru locuințele noi cu 21%, într-un singur an! Românii preferă, mai degrabă, blocurile mai vechi, dar construite după marele cutremur.
„Anul 2025 a debutat cu cele mai bune premise din ultimii ani - începutul lui 2022 a fost marcat de începutul conflictului din Ucraina, iar 2023 şi 2024 de tendinţele inflaţioniste şi creşterea dobânzilor”, spune Andrei Sârbu, CEO, SVN România.
CITEȘTE ȘI: Alternativa la Netflix pe care Digi le-o oferă gratis românilor. Orice abonat de la fostul RCS RDS are beneficiul, dar puțini știu ce existența sa