Drumul pe care îl au de parcurs bucureștenii, dar și brașovenii dintr-un punct în celălalt ar urma să devină o călătorie plăcută, dar și mult mai scurtă. Autostrada București-Brașov urmează să intre în primele etape de facere. Odată ce va fi gata, va oferi peisaje de vis, comparabile cu cele de pe Transalpina sau Transfăgărășan. Autoritățile fac deja eforturi în acest sens, pentru a le putea oferi cetățenilor călătoria promisă.
De mai bine de două decenii ni se promite că drumul o să devină realitate. Dintr-o serie extrem de variată de motive, nu s-a mai împlinit niciodată planul. Acum, respectiv în ultimii ani, Ministerul Transporturilor s-a schimbat considerabil. Rutele despre care s-a vorbit au devenit, în mare parte, circulabile.
În acest context, sunt mari speranțe și pentru Autostrada București-Brașov. Conform datelor transmise recent de către Ionel Scrioşteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), a început deja studiul de fezabilitate.
CITEȘTE ȘI: Se scumpește curentul electric de la 1 iulie! Cât vor avea de plătit românii, se va simți diferența la facturi
În teorie, Autostrada București-Brașov ar trebui să fie gata în anul 2031, cu tot cu studiul de fezabilitate și execuție. Ar fi nevoie de o echipă extrem de pricepută pentru a putea respecta această dată. În caz contrar, ne putem aștepta și la o decalare de un an sau doi, așa că cel mai târziu în 2033 ar fi gata drumul.
„Anul viitor, cu siguranţă, vom finaliza studiul de fezabilitate. Este o autostradă care a avut un parcurs extrem de sinuos în ultimii 20 de ani. Avem un contract care presupune şi proiectare, adică proiect tehnic. După ce se finalizează studiul de fezabilitate vom avea o decizie vis-a-vis de strategia de contractare, dacă vom merge mai departe şi cu proiectarea sau vom demara procedura de achiziţie, proiectare şi execuţie, pentru că aici, având experienţa din ultimii cinci ani, am avut şi beneficii atunci când am scos la licitaţie doar execuţie.
Vedeţi autostrada Moldovei - A7 sau beneficii când am scos la licitaţie proiectare şi execuţie şi aici e un foarte bun exemplu Autostrada Sibiu Piteşti, pentru că ne permite o flexibilitate mult mai mare în abordarea unor soluţii tehnice la momentul proiectării", explică oficialul MTI.
CITEȘTE ȘI: Rivalii lui Dorinel Umbrărescu dau salarii inimaginabile! Se întorc români din străinătate să lucreze la constructorii turci
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro