Un loc discret, mai puțin cunoscut, dar care poate eclipsa faimoase stațiuni montane, se află în perimetrul Parcului Național Piatra Craiului. Este destinația perfectă pentru cei care vor să evadeze în natură.
Unul dintre locurile mai puțin cunoscute de turiștii români se cheamă Prăpăstiile Zărneștilor. Cei care au reușit să ajungă în zonă se declară încântați de loc, fiind convinși că au găsit o comoară care eclipsează stațiuni de la munte cu renume. Poate fi locul ideal pentru locuitorii marilor orașe care vor să regăsească liniștea, iar peisajele sunt absolut spectaculoase.
Mărginite de pereți stâncoși somptuoși și de peisaje naturale sălbatice, Prăpăstiile Zărneștiului oferă șansa de a explora natura în liniște totală, dar și la costuri accesibile pentru întreaga familie.
Zona face parte din Parcul Național Piatra Craiului, care are un total de 110 ha și este arie protejată. Având statut de zonă protejată, turiștii nu au voie cu mașinile și trebuie să le lase la distanță. Pentru acces se plătește o taxă 10 de lei de persoană. Traseul pe care turiștii îl parcurg pe jos se întinde pe 8 kilometri, accesul făcându-se prin orașul Zărnești. Din zonă se poate ajunge apoi la Cabana Curmătura.
Pentru a atinge acest obiectiv se pot alege mai multe trasee, potrivit bizbrasov. Primul dintre acestea pleacă de la Fântâna lui Botorog, pe marcajul bandă galbenă. Cei dornici să vadă și Prăpăstiile Zărneștilor ar trebui să continue de la Fântâna lui Botorog pe al doilea traseu, marcat cu bandă albastră, care începe de la primul indicator, de unde o potecă urcă spre dreapta. Drumul forestier din Prăpăstii duce apoi până la Cabana Brustureț, aproape de Cheile Dâmbovicioarei.
CITEȘTE ȘI: Cabana din Rai unde e bine să ajungi măcar o dată-n viață. Banii adunați în Italia au fost investiți de o familie de români într-o locație de acasă
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Traseu
1. Zărnești – Prăpăstiile Zărneştilor – Cabana Curmătura
– Marcaj de urmat: bandă albastră
– Durata: 40 min pentru Prăpăstiile Zărneștilor + 1h30min – 2h de la indicatoarele din dreptul Cheilor Pisicii
– Dificultate: ușor spre mediu
– Observații: devine dificil iarna
2. Cabana Curmătura – Poiana Zănoaga – Fântâna lui Botorog – Zărnești
– Marcaj de urmat: bandă galbenă
– Durata: 2h – 2h30 min
– Dificultate: ușor
– Observații: devine dificil iarna
CITEȘTE ȘI: Satul din România care bate Monaco, Nisa sau Lacul Como. Cabanele și pensiunile din zonă se vând cu prețuri care le depășesc pe cele din stațiunile de lux ale Europei