Deși Capitala este o metropolă supra-aglomerată, cu un trafic haotic și bulevarde proiectate în perioada comunistă pentru un aflux mult mai redus, există trei bulevarde într-o stare perfectă de funcționare, care stau nefolosite de 10 ani. Nu au fost traversate niciodată de vreo mașină.
Mai multe bulevarde construite la cel mai înalt nivel de profesionalism - cu două benzi pe sens, trotuare şi marcaje rutiere - sunt abandonate de un deceniu.
Practic, nicio maşină nu le-a traversat vreodată în existența lor. Drumurile făceau parte dintr-un amplu proiect rezidenţial care, din motive necunoscute, s-a blocat.
Cele trei bulevarde sunt situate în zona de nord a Bucureștiului, fiind vizibil faptul că asfaltul arată mult mai bine decât pe multe drumuri aflate în centrul Capitalei. Străzile au aproape 5 kilometri lungime, două benzi pe sens şi marcaje rutiere. Însă nefiind folosite, natura sălbatică le-a invadat. Din loc în loc se pot zări munţi de pământ și zone pline de o vegetaţie bogată. Pe aici n-a trecut nicio mașină, niciodată, de la finalizarea lucrărilor.
CITEȘTE ȘI: Bucureştiul are un nou bulevard! Anunţul a fost făcut de Ciprian Ciucu, dar nu toţi cetăţenii sunt mulţumiţi. Ce aduce special?
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Oamenii care locuiesc în zonă le folosesc ca piste de alergare sau ca trasee de biciclete. Drumurile au fost construite acum 10 ani de firma unui om de afaceri care avea planuri mari, mai exact intenționa să contruiască un complex imobiliar în jurul lor. Bulevardele l-ar fi costat 5 milioane de euro.
„A fost proiectat aici un cartier. Nu știu de ce s-au oprit toate construcțiile. Nu știu care a fost motivul pentru care s-au oprit toate aceste construcții. Eu nu am mai văzut în România un cartier care mai întâi au fost trasate străzile și utilitățile și după aceea să fie făcute residence-urile", a declarat un bucureştean pentru Observatornews.
„Profităm de lipsa autoturismelor pe aici și că e o zonă sigură", spune un alt trecător.
În replică, edilii Capitalei susțin că nu pot interveni pentru curăţarea drumurilor pe motiv că acestea sunt în administrare privată.
CITEȘTE ȘI: Bulevardul iadului din București conduce detașat în clasamentul periculozității. Cum arată topul cel mai dificile mari artere din Capitală