Vești bune la final de an pentru angajații din Italia. Aceștia vor primi un bonus net în valoare de 100 de euro. Măsura este inclusă în proiectul de lege privind bugetul pentru anul viitor, însă va fi aplicată anticipat înainte de Crăciun. Pentru a beneficia de acești bani, angajații trebuie să îndeplinească însă câteva condiții.
La finalul acestui an, angajații din Italia pot beneficia de un bonus net în valoare de 100 de euro. Această măsură este menită să ofere un sprijin financiar familiilor cu venituri modeste înainte de sărbători, numărându-se printre inițiativele incluse de autorități în cadrul proiectului de lege privind bugetul pentru 2025. Ea va fi aplicată anticipat, înainte de Crăciun.
De acest bonus vor putea beneficia doar angajații, lucrătorii independenți și cei care dețin PFA nefiind eligibili pentru primirea banilor. În plus, pentru a primi banii, angajații trebuie să îndeplinească două condiții principale, și anume:
Să aibă cel puțin un copil în întreținere;
Să aibă un venit anual brut de maximum 28.000 de euro, sumă care se calculează fără a include valoarea locuinței principale și ținând cont de anumite venituri deductibile.
Vor putea beneficia de bonus și cei care lucrează în sectorul casnic, cum ar fi îngrijitoarele, menajerele și bonele, dar doar dacă sunt angajați cu contract de muncă și îndeplinesc condițiile de eligibilitate stabilite.
(NU RATA: Bonusuri de performanță de sute de miloane de euro pentru managerii Nuclearelectrica. Reactoarele 3 și 4 sunt mană cerească pentru bugetari)
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Pentru a primi bonusul de 100 de euro, angajații trebuie să depună la angajator o cerere oficială, în cadrul căreia declară că îndeplinesc condițiile necesare, inclusiv existența copiilor în întreținere. Cei care lucrează în sectorul public pot trimite aceste cereri prin intermediul portalului online NoiPa, termenul limită fiind vineri, 22 noiembrie 2024, ora 12:00.
Angajații sunt responsabili să calculeze corect venitul total anual, astfel încât să se evite situațiile în care primesc bonusul fără a fi eligibili pentru el. În astfel de cazuri, suma primită trebuie returnată ulterior prin declarația fiscală. Totodată, dacă un lucrător este eligibil, dar nu primește bonusul, acesta poate solicita banii în momentul întocmirii declarației de venit.
Valoarea bonusului este ajustată în funcție de numărul de zile lucrate efectiv în 2024, fiind incluse zilele de sărbătoare, zilele de odihnă săptămânală și alte zile nelucrătoare pentru care angajatul beneficiază de deduceri fiscale. Pentru cei care lucrează în baza unor contracte part-time, bonusul nu se va reduce proporțional.
(VEZI ȘI: „Țeapa” anunțul de angajare, noua escrocherie la care apelează unele companii din România. Fenomenul îi afectează atât pe lucrători, cât și pe cei în căutarea unui job)