Perrier este unul dintre cele mai scumpe sortimente de apă care se găsește pe piața din România. Nu-ți ajung 10 lei ca să iei un litru, iar dacă vrei să o consumi la bax, ai nevoie de sute de lei. Clienții ar crede că este un produs exclusivist și extrem de sigur, dar imaginea sa are de suferit chiar zilele acestea.
Se pare că Nestlé Waters a făcut lobby pe lângă guvernul francez, inclusiv pe lângă persoane apropiate președintelui francez Emmanuel Macron, pentru a putea vinde, în așa fel încât să ocolească reglementările stricte. Datele sunt prevăzute într-un raport al Senatului care a fost publicat luni, 19 mai.
Brandul ar fi folosit, fără autorizație, filtre de carbon și lumină ultravioletă pentru a trata apa minerală pentru mai multe dintre mărcile sale, inclusiv Perrier. Problema este că Franța are reglementări mai stricte decât România și că acea apă trebuia să fie peste standarde, ca să se justifice și prețul său uriaș.
CITEȘTE ȘI: Apariția șoc a lui Ion Iliescu în spațiul public. La cei 95 de ani ai săi, fostul președinte i-a trimis un mesaj actualului șef de stat, Nicușor Dan
Urmărire scandalului s-ar putea abate și asupra lui Emmanuel Macron, mai ales din cauza climatului politic actual. Întrebat despre rolul Palatului Élysée în cazul Nestlé Waters din februarie, Macron a declarat că „nu este la curent cu astfel de lucruri” și că nu a existat niciun „acord” sau „complicitate”.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Politico notează că la începutul anului precedent, două mari publicații franceze, Le Monde și Radio France, pregătiseră o investigație pe această temă. Știind ce pericol îi paște, cei de la Perrier au emis un comunicat prin care recunoșteau utilizarea anterioară a metodelor de tratare a apei de la robinet pentru apa sa minerală și a afirmat că și-a aliniat procesele la reglementările franceze privind apa minerală începând cu 2023.
„Confirmăm că siguranța alimentară și calitatea apelor noastre minerale naturale au fost întotdeauna garantate”, a scris Nestlé Waters, la vremea respectivă.
Precizau, în documentul citat, că „utilizarea metodelor de tratament a fost necesară din cauza „contaminării sporadice bacteriene sau chimice” cauzate de „contaminări fecale” în aprovizionarea cu apă minerală, potrivit relatării de presă, care a citat „o notă confidențială” din partea administrației franceze.
CITEȘTE ȘI: Dispariția Pieței Obor din București, în forma cunoscută în urmă cu câțiva ani, a derutat-o pe o clientă. Ce se întâmplă cu unul dintre locurile simbol ale Capitale