Un animal misterios a fost fotografiat recent pe un lac din inima Bucureștiului. După apariția bizară, s-a decis formarea unui grup de exploratori ad-hoc care să viziteze zona.
Colțuri ale Capitalei s-au transformat, în ultimii ani, în refugii pentru specii pe care nu le întâlnim, în mod normal, în această parte a continentului. Cel mai recent exemplu vine din Sectorul 6. În primele zile ale anului 2025, pe Lacul Morii a fost observată o înaripată întâlnită în Siberia.
Pentru bucureșteni, lacul din cartierul Crângași este un loc preferat de promenadă și alte activități în aer liber, mai ales după lucrările de renovare ce au transformat total zona.
Te-ar putea interesa și: Animalul crescut de toţi ţăranii în România, extrem de valoros în străinătate. Este căutat cu disperare
Se pare însă că locul atrage și vizitatori de pe meleaguri îndepărtate. Cu doar câteva zile în urmă, pe Lacul Morii a fost fotografiată o pasăre rară, originară din Siberia. Cufundarii polari se numără printre înaripatele care zboară mii de kilometri, în căutarea apelor care nu îngheață.
„În această perioadă a anului, Lacul Morii are „oaspeți veniți de departe”, anunță Rețeaua pentru Natură Urbană. Sunt păsări care au zburat mii de kilometri, în căutarea apelor care nu îngheață, iar Lacul Morii este un refugiu pentru numeroase specii care vin să ierneze la noi.
Printre cei mai frumoase și rare exemplare sunt amintiți cufundarii polari, veniți din Peninsula Scandinavă sau Siberia”, se precizează pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 6, alături de o imagine realizată de fotograful Doru Spac.
Apariția inedită va putea fi admirată pe viu de curioși. Sâmbătă, 11 ianuarie 2025, de la ora 08:30, Societatea Ornitologică Română și Rețeaua pentru Natură Urbană organizează un tur gratuit pe Lacul Morii. Scopul? Descoperirea altor „locatari permanenți sau oaspeți de iarnă” care au ajuns acolo.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
„În afară de cufundarii polari, vom identifica și alte păsări acvatice, locatari permanenți sau oaspeți de iarnă. Este foarte posibil să întâlnim stoluri mari de pescăruși râzători. Turul este gratuit și durează o oră și jumătate”, transmit organizatorii, care vă recomandă haine groase, dar și un binoclu și un aparat foto.
„Avem locuri superbe la noi, acasă, în 6! Iar Lacul Morii chiar merită să-l vedeți! Este de o frumusețe rară, indiferent de anotimp. Pe lângă apusurile spectaculoase pe care le puteți admira seara de pe promenadă, pe timpul zilei vă puteți bucura de spectacolul păsărilor. Fauna este o adevărată comoară naturală”, a adăugat Primăria Sectorului 6.
Te-ar putea interesa și: Animalul fioros zărit pe străzile din Alba Iulia. Localnicii au intrat în panică, mai ales că nu s-au mai confruntat cu o asemenea situație în ultima vreme