Ana din Caracal, în vârstă de doar 31 de ani, a devenit un exemplu pentru mulţi tineri din România, dar şi din străinătate. Îmblânzitoarea de finanţări startup de milioane de dolari a plecat de la Microsoft fără niciun regret, înregistrând acum un succes extraordinar.
Tânăra din judeţul Olt a studiat astrofizică și informatică la Harvard, a lucrat la Microsoft, a lansat un startup de inteligență artficială la Seattle și a obținut finanțări de capital de risc de 5,4 milioane de dolari în doar doi ani, de la Google și alți investitori americani.
Citeşte şi Afacerea unei românce are succes uriaş în Austria şi Norvegia. Vinde produse pe care nu le poate refuza nimeni, câţi bani a investit
În vârstă de 31 de ani, Ana-Maria Constantin a renunţat la susţinerea Microsoft pentru a lansa propriul startup de inteligență artificială alături de un cofondator american, Pulak Goyal.
„Microsoft a aplicat pentru green card-ul meu, a fost work sponsored green card (carte verde susținută de angajator. Pentru că sunt relații de prietenie între România și America, în general pentru cetățenii români coada de așteptare este mult mai scurtă decât pentru cetățeni din alte țări”, a povestit Ana din Caracal.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Cascade AI este o platformă care folosește inteligența artificială pentru a ajuta angajații din companiile mari să acceseze și să gestioneze mai ușor asigurările și beneficiile de sănătate pe care le plătesc angajatorii în cadrul pachetelor extra-salariale din America.
Afacerea a obţinut investiţii de 5,4 milioane de dolari în cei doi ani de existenţă, spre surprinderea româncei care locuieşte acum în Seattle.
“Sunt foarte entuziasmată de progresul companiei Cascade AI, creștem foarte repede. Am început compania la finalul anului 2022, am avut o rundă inițială de investiții pre-seed de 1,7 milioane de dolari, la începutul anului 2023, și mai recent cu investiția de la Gradient, suntem super-entuziasmați să creștem într-o perioadă extraordinară pentru a începe o companie de AI, în domeniul de AI applications.
La finalul anului 2022, a fost foarte mult hype în legătură cu ChatGPT, care a devenit disponibil pe piață și toată lumea a început să vorbească despre AI și cum să folosească sau să construiască tehnologii de inteligență artificială”, a explicat aceasta pentru StartUpCafe.ro.
Ana din Caracal a reuşit să îi convingă pe cei de la Gradient că ideea de afacere este una de viitor, dat fiind că este prima astfel de companie care se ocupă cu aşa ceva în Statele Unite ale Americii.
“În primul rând, cred că avem un first-mover advantage foarte puternic. Noi facem automatizare pentru susținerea angajatorilor în resurse umane (HR) și beneficii pentru angajați. Pe partea de beneficii, am început în sănătate, în SUA, care are foarte multă complexitate și poate fi optimizată foarte mult.
Având în vedere că mai mult de 50% dintre americani au asigurare prin planurile susținute de angajatori, experiența mea de la folosi inteligența artificială pentru eficiență și optimizare m-au dus la ideea aceasta”, a mai spus românca.
Citeşte şi Doi români fac avere cu ce au învățat din Spania. Mihai și Florida au revoluționat un mic sat din Bihor cu produsele lor