Dacă ești într-o permanentă goană după bani, află că există afacerea care îți poate aduce până la 3.000 de lei în numai 25 de ore de muncă. Ceea ce trebuie să știi este că această muncă implică foarte mare atenție la detalii, iar dacă nu ești o persoană răbdătoare, nu este pentru tine.
Actualele timpuri determină oamenii să aducă arta tradițională în același loc cu tehnologia modernă, moment în care cele două sunt îmbinate foarte subtil. Acest lucru a fost pus în practică și de către compania italiană Sicis care a reușit să aducă în prezent o tehnică antică alături de amprenta contemporană. Compania a luat naștere în urmă cu 35 de ani, fiind o afacere de familie din Ravenna care este cunoscută ca fiind capitala mozaicului. Acești oameni au transformat micromozaicul într-o artă care poate fi purtată indiferent de ocazie.
Bijuteriile cu micromozaic presupun un proces foarte meticulos și extrem de elaborat. Astfel, pentru a crea o piesă de dimensiuni modeste, artistul poate lucra între 20 și 25 de ore. În tot acest interval, el își va pune în practică măiestria, atenția la detalii și răbdarea pentru ca produsul final să fie o un obiect de artă unic. Absolut fiecare bucată de sticlă sau piatră prețioasă este topită, modelată, sfărâmată și apoi așezată manual într-un model complex cu foarte multă răbdare și îndemânare.
Poate cel mai interesant lucru la aceste bijuterii este faptul că nu pot fi replicate perfect pentru că nuanțele și textura materialelor diferă la fiecare proces. Acest lucru le oferă valoarea, farmecul și unicitatea aparte. În cazul acestor bijuterii, fiecare piesă este lucrată de un singur artist, în comparație cu mozaicurile mari care presupun echipe pentru ca proiectul să fie finalizat.
Pentru a deveni un artist în micromozaic presupune un drum lung și anevoios. Chiar și cei care dețin deja experință în mozaic au nevoie de 1,5 -2 ani de practică intensivă pentru a lucra cu obiecte atât de fine din industrie. Fiecare componentă este realizată manual, iar la bază stă o tehnică ce datează din secolul al XVIII-lea, care a fost ulterior adaptată și îmbunătățită vremurilor actuale.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Colecțiile exclusiviste sunt dedicate clienților pasionați de artă și istorie care înțeleg valoarea muncii din spatele acestor bijuterii. În România, Sicis colaborează cu Orologeria GALT care oferă clienților șansa de a descoperi mai îndeaproape această artă unică.
Directorul creativ al Sici, Gioia Placuzzi este cea care duce mai departe tradiția familiei, fiind implicată în fiecare strat al afacerii sale. De-a lungul timpului, sub îndrumarea ei, Sicis a lansat numeroase colecții care au fost inspirate din natură și cultură, fiecare piesă purtând cu ea o poveste.
VEZI ȘI... Norocul i-a adus 1 milion de euro dar nu a mers să-și ridice banii. Cazul halucinant al unui câștigător la loteria din Germania