Sărbătorile de iarnă nu doar că adună membrii familiei la un loc într-unul dintre cele mai frumoase momente ale anului, dar totodată înseamnă și mese pline de bunătăți. Multe familii aleg astfel să gătească numeroase rețete, inclusiv de prăjituri făcute în casă, ceea ce pune în primejdie cele mai multe cofetării care au nevoie de comenzi pentru a supraviețui pe piață.
Bucuria revederii cu familia la masa festivă de Crăciun plină ochi este cea mai întâlnită imagine din casele românilor și nu numai. Un fenomen care are tot mai des loc în cazul gorjenilor este acela de a alege să prepare deserturile în casă, astfel că tot mai multe cofetării se confruntă cu situația unor vânzări mai scăzute.
Multe gospodine îmbină utilul cu plăcutul, astfel că devin adevărate antreprenoare în această perioadă, beneficiind de foarte multe comenzi pentru prăjituri și cozonaci, deserturi care sunt la mare căutare de Crăciun. „Cofetăriile de casă” oferă prețuri pentru toate buzunarele, iar succesul este asigurat de rețelele de socializare.
Indiferent de gusturile clienților, aceștia pot comanda platouri festive, prăjituri sau torturi personalizate, fiind folosite ingrediente naturale și multă atenție pentru a livra cele mai bune prăjituri. Într-unul din cazuri, oferta cuprinde prăjitura Tosca, Kinder Bueno sau cozonac Babka, iar prețurile sunt cuprinse între 65 și 85 de lei/kilogram.
Ceea ce apreciază clienții la aceste produse nu constă doar în gustul autentic, dar și calitatea superioară a acestora. Dacă facem o comparație cu produsele aflate în comerț, acestea nu conțin aditivi și sunt utilizate ouă de țară, unt și ciocolată topită.
„Am renunțat să mai cumpăr prăjituri din cofetării. Mi se par prea dulci și artificiale. Acum comand de la o doamnă care le face acasă. Totul e proaspăt și are gustul deserturilor pe care mi le pregătea bunica,” povestește una dintre cliente.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Un alt lucru care determină clienții să aleagă aceste „cofetării de casă” este faptul că produsele sunt proaspete, iar comenzile sunt preparate cu foarte multă atenție, fără a sta pe rafturi perioade mai lungi de timp, așa cum se întâmplă cu produsele din comerț.
Cu toate că prețurile sunt similare cu cele din comerț sau uneori puțin mai ridicate, oamenii continuă să le aleagă pe acestea pentru că beneficiază de o calitate mult mai mare, iar gustul este similar cu cel de care noi toți ne bucuram în copilărie.
Deserturile „de magazin” și cofetăriile ajuns astfel să piardă teren considerabil în fața preparatelor făcute în casă. Această schimbare reprezintă o reorientare a clienților către produse de calitate și care oferă gustul autentic redat de ingredientele naturale utilizate la prepararea lor.
VEZI ȘI... Magnetul de bani numit România. Singura țară care ne concurează la capitolul bani trimiși din străinătate este vecina de la Vest