2025 se anunță a fi anul pericolelor financiare pentru români, avertizează specialiștii. Economiștii vorbesc despre inflație, creşterea fiscalităţii, dobânzi şi extremism, punctând și care sunt măsurile de austeritate pe care ar trebui să le luăm.
Se anunță 12 luni dificile pentru țara noastră. Specialiști din domeniul financiar au oferit câteva sfaturi pentru români, în condițiile în care, în 2025, cumpătarea ar trebui să fie cuvântul după care să ne organizăm cheltuielile.
Am intrat cu dreptul într-un an al marilor provocări. Cristian Păun, specialist în economie și profesor la Academia de Studii Economice din Bucureşti, a enumerat cele mai mari pericole ce vor avea un impact negativ asupra vieții în România în următoarele luni: inflaţia, creşterea fiscalităţii, dobânzile ridicate, încetinire creşterii economice, instabilitatea politică şi extremismul.
Te-ar putea interesa și: Banca din România care îi face să tremure pe coloşii de la ING, BT şi Raiffeisen! Schimbările anunţate chiar la început de an
Specialistul recomandă prudența. Românii sunt sfătuiți să aleagă cu mare grijă investițiile și să reducă din cheltuielile inutile cât mai mult posibil.
„Recomand şi pentru 2025 prudenţă maximă. Investiţi mult în voi, specializaţi-vă şi mai mult în cât mai multe lucruri, creşteţi capacitatea voastră de rezilienţă şi rezistenţă la crize. Fiţi cumpătaţi şi tăiaţi de pe listă cheltuielile inutile sau cheltuielile care nu sunt neapărat necesare acum (pot fi amânate).
Fiţi atenţi la informaţiile şi ştirile care vizează toate aceste 10 pericole şi acţionaţi în consecinţă. Consolidaţi-vă rezervele. Dacă se poate, găsiţi noi surse de venit care să completeze sursele existente. Faceţi ca şi acest an să contribuie decisiv la independenţa voastră financiară. Evitaţi creditul de consum, pe cât posibil. Folosiţi creditarea doar la nevoie şi doar pentru investiţii. Mai ales investiţii cu valoare adăugată mare, efect de antrenare mare.
Aveţi grijă mare la sănătate. Este foarte costisitor să te îmbolnăveşti în România. În România este o investiţie personală importantă, cu valoare adăugată extrem de mare”, concluzionează Cristian Păun, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.
Te-ar putea interesa și: Salariile bugetarilor au ajuns la 148 de miliarde de lei, în 2024. Ministrul Finanţelor anunţă reorganizarea instituţiilor statului: "Angajaţii au la dispoziţie luni de zile pentru alternative"
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro