Începând de anul viitor, copiii din țara noastră vor putea beneficia de un ajutor consistent din partea statului. Este vorba despre programul intitulat „Un copil, un zâmbet”, ce a fost propus de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Proiectul de Hotărâre de Guvern prevede acordarea unui voucher digital, în valoare de 1.500 de lei, care va putea fi utilizat pentru consultații, investigații și tratamente stomatologice.
Programul intitulat „Un copil, un zâmbet”, propus de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, este menit să ofere sprijin financiar copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani care se confruntă cu probleme dentare. Mai exact, proiectul de Hotărâre de Guvern prevede acordarea unui voucher digital, în valoare de 1.500 de lei. Banii vor putea fi folosiți pentru consultații, investigații și tratamente stomatologice, inclusiv pentru aplicarea aparatelor ortodontice.
Planificat să înceapă în 2025, programul „Un copil, un zâmbet” se adresează unui număr de până la 10.000 de copii în fiecare an, urmând a fi implementat în funcție de fondurile disponibile. De asemenea, voucher-ul de 1.500 de lei va fi acordat în ordinea depunerii cererilor complete și eligibile.
Pentru ca programul să devină operațional, proiectul de Hotărâte de Guvern trebuie aprobat de Executiv și publicat apoi în Monitorul Oficial.
(VEZI ȘI: Apocalipsa financiară prevăzută de economiști se adeverește! Ligia Deca spune că a rămas fără bani pentru salariile profesorilor și bursele elevilor și cere 500 de milioane de lei de la Guvern!)
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Pentru a beneficia de acest sprijin financiar din partea statului, familiile trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
Cel puțin un părinte trebuie să fie cetățean român cu domiciliul în România;
Venitul net lunar pe familie nu trebuie să depășească 8.000 de lei;
Tratamentele trebuie realizate într-o unitate medicală stomatologică autorizată din România.
De acest ajutor vor putea beneficia atât copiii din familii obișnuite, cât și cei aflați sub tutela statului, precum cei încredințați în vederea adopției sau cei aflați sub tutelă.
Pentru determinarea eligibilității financiare se vor lua în calcul toate sursele de venit ale familiei, inclusiv pensii, salarii, venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, chirii, investiții sau alte surse, conform legislației fiscale în vigoare.
Voucher-ul se va acorda pe baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere, care să confirme că pe parcursul anului 2025, beneficiarul nu a primit alte ajutoare similare din fonduri publice. Cererea și declarația trebuie să fie însoțite de documente justificative care să ateste eligibilitatea. Documentele se vor depune online prin intermediul unei platforme gestionate de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
(NU RATA: Carduri alimentate cu 500 de lei de la stat pentru zeci de mii de români. Guvernul va oferi tichetele educaționale pentru elevii și preșcolarii fără posibilități)