În cursul zilei de joi, 21 noiembrie 2024, prin intermediul unui comunicat de presă, Consiliul Județean Vrancea a anunțat că elevii înscriși la liceele tehnice cu programe în sistem dual vor primi o bursă cumulată de peste 1.000 de lei pe lună. De asemenea, cei care aleg acest program de învățământ vor avea și posibilitatea să facă stagii de practică la diverși operatori economici.
„Campus profesional integrat, liceal și universitar județul Vrancea” este un proiect de amploare ce va fi dezvoltat în județul Vrancea. Este finanțat prin PNRR, având o valoare totală de 157 milioane de lei. Din această sumă, contribuția Consiliului Județean Vrancea este de 33,6 milioane de lei.
În cadrul proiectului va fi construit un campus modern, dotat cu spații de învățământ, cazare, cantine, baze sportive și facilități recreative. Campusul va sprijini liceele și instituțiile de învățământ superior, contribuind astfel la formarea de viitori angajați bine pregătiți. Potrivit administrației județului Vrancea, învățământul dual este o soluție viabilă la nevoia de a reduce decalajul dintre cerințele pieței muncii şi competențele absolvenților.
(CITEȘTE ȘI: Ideea genială a unor elevi din Timișoara a intrat în atenția autorităților din România. Cum ar putea schimba invenția lor circulația pietonilor)
În cursul zilei de joi, Consiliul Județean Vrancea a anunțat că elevii care vor alege învățământul dual după terminarea clasei a VIII-a vor putea beneficia de o bursă de 1.100 de lei, compusă din 500 de lei oferiți de CJ Vrancea, 300 de lei din partea operatorului economic şi 300 de lei bursă tehnologică asigurată de stat. În plus, acești elevi vor avea posibilitatea de face stagii de practică, pe durata a trei ani, la diverși operatori economici, având astfel șansa de a-și găsi un loc de muncă imediat după finalizarea studiilor. Mai mult, ei vor avea posibilitatea de a-şi continua studiile liceale și să obțină la final diploma de bacalaureat.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
„Pentru un viitor puternic şi armonios, trebuie să construim un prezent coerent, investind în educaţie şi sprijinindu-i pe tineri să-şi urmeze visurile, să fie responsabili şi să cunoască cât mai mult din ceea ce şi-au ales ca drum profesional. De aceea, venim să-i sprijinim, inclusiv financiar, pentru a-şi îndeplini visele şi pentru a le asigura şanse reale de reuşită în viaţă.
Campusul este un proiect ambițios și vital pentru județul Vrancea, atât din punct de vedere educațional, cât și în ceea ce privește asigurarea locurilor de muncă pentru tineri și, implicit, pentru dezvoltarea economiei locale. Învățământul dual vine în întâmpinarea elevilor de liceu de a urma o meserie, tinerii învață și se califică la locul de muncă”, a declarat preşedintele CJ Vrancea, Nicuşor Halici.
(NU RATA: Dezastru pentru elevele de gimnaziu și liceu! Nu vor mai avea voie cu unghii mai mari de 3 milimetri, fuste scurte sau poze, în acest oraș)