Zorvec Zelavin Bria, în prim planul prezentării Corteva la Viticon 2021 | AgroImpact

Zorvec Zelavin Bria, în prim planul prezentării Corteva la Viticon 2021 | AgroImpact
📅 2024-03-02

Cea de-a treia ediție VITICON, Conferința Viticulturii Românești, organizată de AGRICOVER cu sprijinul VINARIUM International Wine Contest, a avut loc, în premieră pentru mediul online, într-un format dedicat de emisiune TV.

Printre companiile producătoare de tehnologii agricole la nivel global participante la VITICON 2021 s-a numărat și CORTEVA AGRISCIENCE.

“Corteva, ca entitate, e apropiată de cultura vinului. De altfel, compania a susținut și emisiunea Frați de viță de pe TVR și m-am simțit obligat, pe unde am ajuns în țară, să întreb dacă lucrurile funcționează cu Corteva și mi s-a spus de fiecare dată că da. Am făcut această introducere și ca o reverență pentru faptul că sunteți mai aproape de consumatori, intermediind cumva mesajul producătorului către consumatorul final”, a punctat moderatorul emisiunii, Cătălin Păduraru, Președinte VINARIUM International Wine Contest, în preambului prezentării realizate de George Andron, National Key Account Manager Culturi Speciale Corteva România și Republica Moldova.

Tema propusă de Corteva la Viticon 2021 și anume “Tratamente performante pentru cultura viței-de-vie”, i-a oferit lui George Andron oportunitatea prezentării portofoliului companiei de produse pentru protecția plantelor destinat acestei culturi.

“Vedem că avem o presiune din ce în ce mai mare din partea Uniunii Europene asupra moleculelor. Vom fi afectați și noi de această ieșire a Mancozeb-ului, dar trebuie să mergem mai departe cu molecule noi și aici mă refer la gama excepțională ZORVEC. Pe lângă ZORVEC, ne adresăm și cu produse din grupe chimice noi, cu substanțe chimice noi, cu produsul CLOSER care este un insecticid destinat legumiculturii și DELEGATE, un produs destinat pomiculturii. În ceea ce privește vița-de-vie, Corteva Agriscience are un portofoliu complet. Ne focusăm atât pe mană, cât și pe făinare, dar nu uităm nici de molia viței-de-vie, care în ultimii ani a început să apară din ce în ce mai mult în culturile viticole și aici mă refer la zona de est a României. Dacă până acum granița era la Vrancea, Lobesia Botrana a început să urce spre Iași, ca și presiune. De aceea, propunem insecticidul LASER 240, un produs destinat combaterii moliei viței-de-vie, foarte important corelat cu acele capcane feromonale care trebuie instalate din timp. Noutatea absolută pe care Corteva o aduce în cultura viței-de-vie este ZORVEC. ZORVEC Zelavim Bria este produsul care s-a impus în marile ferme din România prin eficiență dovedită în toate condițiile neprielnice culturii viței-de-vie. Vremea este imprevizibilă întotdeauna în cultura viței-de-vie și fermierul are o presiune foarte mare în controlul manei dar, dacă identificăm momentele cheie în care trebuie să introducem un produs în schema de tratamente, fermierul nu va mai fi stresat de decizia pe care trebuie să o ia în funcție de condițiile meteo. Putem spune că Zorvec Zelavin Bria a creat deja istorie în România”, a precizat George Andron.

Noul standard în combaterea manei, Zorvec Zelavin Bria revoluționeză lupta împotriva manei viței de vie. Zorvec Zelavin Bria aparține unei noi familii chimice de fungicide pentru combaterea bolilor cauzate de ciupercile oomycete. Este o combinație în co-pack de Oxathiapiprolin și Folpet, cu o activitate biologică remarcabilă împotriva patogenilor, cu o excelentă activitate translaminară și sistemică acropetală. Zorvec Zelavin Bria are efecte multiple asupra ciclului de viață al agentului patogen (acțiune preventivă, curativă, eradicantă și antisporulantă) pentru o eficacitate sporită de lungă durată. Zorvec Zelavin Bria protejează frunzele tratate pe măsură ce cresc și se dezvoltă, inclusiv frunzele nou formate și prezintă rezistență la spălare. Este recomandat să se aplice preventiv, în 2 tratamente succesise. Oferă până la 28 de zile de protecție pentru cultură în stadiile cele mai vulnerabile.

Alte produse destinate controlului manei, prezentate cu prilejul Viticon 2021, au fost: CURZATE F un produs pe bază cimoxanil + folpet, EQUATION PRO (famaxadon și cimoxanil) și DITHANE M 45, fungicid cu spectru larg de acțiune.

Pentru controlul făinării, specialiștii Corteva propun produsele: SYSTHANE FORTE, TALENDO, TALENDO EXTRA și KARATHANE GOLD 350 EC.

Prezentarea susținută de George Andron la Viticon 2021 a fost întregită cu informații la fel de interesante despre portofoliul de produse pentru protecția plantelor destinate culturii viței-de-vie oferite de alți 2 reprezentanți ai companiei Corteva și anume Alexandru – Alin Staicu, Key Account Manager Specialty Crops Farms și Alfred Ștefan, Key Account Manager Specialty Crops Farms.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri agroimpact

2022-2023 a fost anul cu mari provocări în ceea ce privește managementul riscului

În contextul volatilității pieței, fermierii s-au confruntat cu un efect de foarfecă și anume : – Octombrie 2022 – prețuri record la cereale – Decembrie 2022 – prețuri record la inputuri Related posts: HIBRIZII DE PORUMB STRATEGICI AI COMPANIEI LIMAGRAIN Hibrizii de porumb stra...

De ce să depozitezi grâul în silobag-urile Grain Bags

Pentru experiența în domeniu, Grain Bags a încărcat peste 1 milion de tone de cereale în silobag-uri. Pentru know-how-ul adus din „țara mamă a silobag-ului”, Argentina. Pentru produse premium: saci Related posts: ANIVERSĂM TRECUTUL. PLĂNUIM VIITORUL Un an cu ADAMA, plin de reușite Corteva Agri...

P64LP170 și P64LP180 – Nivelul următor în tehnologia Clearfield® Plus

Aproximativ jumătate din suprafața cultivată cu floarea soarelui din România este ocupată de hibrizii Clearfield® sau Clearfield® Plus, ce au la bază toleranța la substanța activă imazamox, care ajută la Related posts: Sistemul ideal: tehnologie adaptată, hibrizi adaptați Liderii industriei agr...

FMC Agro România a încheiat un nou sezon de monitorizare prin aplicația ARC™ farm intelligence

În luna septembrie, compania FMC Agro România a încheiat cu succes un nou sezon de monitorizare a celor doi dăunători deosebit de periculoși din culturile de porumb: Ostrinia nubilalis și Related posts: KWS Semințe deschide în forță noul sezon de porumb Monsanto România prezintă noi soluții pen...

Zorvec Zelavin Bria, în prim planul prezentării Corteva la Viticon 2021

Cea de-a treia ediție VITICON, Conferința Viticulturii Românești, organizată de AGRICOVER cu sprijinul VINARIUM International Wine Contest, a avut loc, în premieră pentru mediul online, într-un format dedicat de emisiune Related posts: CORTEVA/TalentA – o zi până la încheierea perioadei de...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..