România își dorește un rol activ în reconstrucția Ucrainei - TeleM Regional

România își dorește un rol activ în reconstrucția Ucrainei - TeleM Regional
📅 2024-04-18

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu Reprezentantul special al SUA pentru redresarea economică a Ucrainei, doamna Penny Pritzker, despre rolul pe care România îl poate avea în procesul de redresare și reconstrucție a Ucrainei avut în vedere la nivel internațional după ce se va încheia războiul declanșat de Rusia.

”Suntem într-o etapă de identificare a celor mai eficiente metode de sprijin și de transpunere a acestora într-o strategie integrată pentru reconstrucția Ucrainei, în care România își dorește să joace un rol important”, a declarat premierul Marcel Ciolacu. 

În perspectiva pregătirii și începerii acestui proces de reconstrucție a Ucrainei, a mai spus premierul Marcel Ciolacu, România ia în calcul ca reper principal mecanismul UE pentru Ucraina, în valoare de 50 de miliarde de euro, și își propune să desfășoare acțiuni în plan bilateral, prin colaborarea directă cu Ucraina, dar și în cadrul unor formate extinse, la nivel regional sau împreună cu partenerii strategici.

Șeful Executivului român a adăugat că abordarea României are în centru ideea că acțiunile statelor care se vor implica în reconstrucția Ucrainei trebuie să fie complementare, nu concurențiale, și că acest proces implică un efort pe termen lung și coordonarea întregii comunități internaționale, în care rolul și implicarea Statelor Unite rămân esențiale.

Perspectiva de integrarea europeană a Ucrainei ar trebui să ghideze întregul proces de reconstrucție a acestei țări. În acest context, premierul Marcel Ciolacu a subliniat că un obiectiv strategic al României este și racordarea Republicii Moldova la acest efort de reconstrucție care vizează în primul rând Ucraina, având în vedere că Republica Moldova a fost afectată de conflict și ambele state au nevoie de sprijin pentru parcursul european pe care și l-au asumat.

La întrevedere a participat și ambasadorul SUA la București, E.S. Kathleen Kavalec, iar din delegația guvernamentală română au făcut parte vicepremierul Marian Neacșu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului Alexandru-Mihai Ghigiu și consilierul de stat Nicolae Comănescu.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri telem

Petru Movila si-a lansat candidatura la Consiliul Județean din partea alianței Dreapta Unita

Astăzi, în prezenţa lui Eugen Tomac, Cătălin Drulă şi Ludovic Orban, a fost lansata candidatura... Articolul Petru Movila si-a lansat candidatura la Consiliul Județean din partea alianței Dreapta Unita apare prima dată în TeleM Regional.

Ludovic Orban si-a cerut scuze de la ieseni ca l-a susținut pe Mihai Chirica la Primăria Iasi

Fostul premier și lider al PNL, Ludovic Orban si-a cerut astazi scuze ieșenilor ca l-a... Articolul Ludovic Orban si-a cerut scuze de la ieseni ca l-a susținut pe Mihai Chirica la Primăria Iasi apare prima dată în TeleM Regional.

Consilierul local Marian Dalban şi-a lansat prima carte

Zeci de studenti, cadre universitare si prieteni au participat ieri la prima lansare de carte... Articolul Consilierul local Marian Dalban şi-a lansat prima carte apare prima dată în TeleM Regional.

A fost determinată compoziția deșeurilor municipale din Iași

Astazi s-au tras concluziile in urma celor doua zile de determinari ale compoziției de deșeuri... Articolul A fost determinată compoziția deșeurilor municipale din Iași apare prima dată în TeleM Regional.

Iesean retinut pentru plasare de bancnote false

Judecătorii buzoieni au dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, respectiv măsura controlului judiciar, pentru... Articolul Iesean retinut pentru plasare de bancnote false apare prima dată în TeleM Regional.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..