Independent News Agency din Ungaria a scris un amplu articol despre situatia politica din Romania. Publicatia a notat ca presedintele Klaus Iohannis a fost ofiter al Securitatii pe vremea lui Ceausescu, motiv pentru care nu a avut voie sa se stabileasca in Germania. Revenit în România, a urmat o carieră politică: a devenit șef de stat de la primarul Sibiului. Fostul ofițer al serviciului secret comunist a devenit un susținător ferm al Uniunii Europene și al NATO într-o măsură atât de mare încât a aplicat chiar și pentru postul de secretar general al Organizației Nord-Atlantice, dar a fost câștigat în cele din urmă de olandezul Rutte.
In privinta alegerilor prezidentiale, Független Hírügynökség mentioneaza ca, CCR a aprobat rezultatele turul 1 al alegerilor alegerilor prezidentiale dar apoi telefoanele au venit de la Washington și Bruxelles și NATO.
“Elita românească, clar angajată în Uniunea Europeană, s-a supus. Curtea Constituțională a declarat: serviciul secret rus a influențat rezultatul pe TikTok chinez. S-au găsit puține dovezi. Acest lucru este cu atât mai jenant cu cât susținătorii candidatului de extremă-dreapta erau bătrâne religioase din satele din regiunile înapoiate ale României, unde utilizarea TikTok nu este deosebit de răspândită. Ce s-a intamplat cu adevarat? Serviciul secret român s-a temut că Trump a câștigat alegerile din Statele Unite, pentru că ar putea duce la un pact între Washington și Moscova. România este cel mai important aliat al SUA în regiune: pe litoralul românesc se construiește cea mai mare bază NATO a Europei. Din această cauză, ambasada americană a măturat elemente pro-ruse din elita românească – aceasta a fost marea campanie anticorupție condusă de procurorul general al României pe baza dosarelor CIA. Serviciul secret român a găsit un candidat pro-rus la extrema dreaptă care a îmbinat naționalismul cu religiozitatea: Călin Georgescu provine dintr-o familie de preot ortodox. Biserica Ortodoxă din România – la fel ca și în Rusia – este un bastion al naționalismului și un aliat de încredere al serviciului secret. Un număr semnificativ de mari preoți – la fel ca în Rusia – sunt și ofițeri de rang înalt ai serviciilor secrete”, a mai notat publicatia.