Festivalul TheatrEscape va avea loc în Brașov pe scena cinematografului Astra - Stiri pozitive

Festivalul TheatrEscape va avea loc în Brașov pe scena cinematografului Astra - Stiri pozitive
📅 2023-12-02

Festivalul TheatrEscape va avea loc la Brașov în perioada 1- 4 noiembrie. Patru spectacole de teatru în regia lui Bobi Pricop, Radu Apostol și Alex Mihăescu, sesiuni de Q&A și massterclass-uri vor fi prezentate la Cinematograful Astra din Brașov.

TheatrEscape este organizat de Asociația AMES – Art Media Events Studio și este un concentrat de inițiative educative de teatru. Scopul festivalului urmărește implicarea directă a tinerilor din Brașov în procese creative ce dezbat preocupările și tematicile de actualitate pentru ei, invitând totodată publicul larg să reflecte asupra inițiativelor de sprijin și dialog colectiv.

Spectacolele de teatru se vor desfășura pe scena Cinematografului Astra, iar accesul este gratuit în limita locurilor disponibile. Cele patru spectacole sunt prezentate pentru prima dată în Brașov.

TheatrEscape – 1 noiembrie, 19:00 – COPII RĂI

Durata: 1h, vârsta recomandată: 8+
Text: Mihaela Michailov
Regia: Alex Mihăescu
Distribuție: Katia Pascariu și Jak Neumann
Mișcarea scenică: Farid Fairuz
Muzică: Jak Neumann
Producător: Asociația Culturală ADO

„Copii Răi” vorbește despre violență și supunere. Despre imaginația care se pedepsește pentru că îndrăznește să se exprime. Despre reguli și excese care pun la colț libertatea copiilor. Copii răi este un spectacol despre sistemul de educație din România, despre formele de violență care transformă o pedeapsă aparent banală într-o amenințare colectivă, despre relațiile de putere copii‑profesori‑părinți.

„O fetiță de 11 ani nu stă „cuminte în banca ei”. Învârte elastice în timpul orelor. Se joacă de‑a copilul liber. Visează girafe. E mutată de la o școală la alta pentru că nu se încadrează în sistem. Nu e un copil lider. Nu e un copil productiv. În timpul orei de istorie, profesoara o pedepsește. Apoi colegii devin violenți cu ea. Apoi ea tace. Apoi ea nu mai vrea nimic. Mâine o să meargă la o școală nouă. Dar în ce școală este lăsată să fie ceea ce e – un copil nedresat?”

2 noiembrie, 19:00 – LIMITE

Spectacol urmat de Q&A și un Masterclass cu Mihaela Michailov; Radu Apostol
Durata: 1h 15min, vârsta recomandată: 14+
Text: Mihaela Michailov; Radu Apostol
Regia: Radu Apostol
Versurile: Bobi Dumitraș
Muzica: Alex Bălă
Scenografia: Gabi Albu
Video: Elena Găgeanu
Distribuția: Mihaela Rădescu
Producător: Centrul de Teatru Educațional Replika (București)

„Limite”, în regia lui Radu Apostol și radiografiază realitatea educațională cu care ne confruntăm și legăturile complexe dintre profesori, copii și părinți. Spectacolul pornește de la un caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, incongruențe, discrepanțe, încercări de reformare și escaladare a unor erori moștenite. „Limite” vorbește despre școala în care pare că nimeni nu-și mai găsește locul. Și sensul.

3 noiembrie, 19:00 – Gen.snowflake++

Coordonator: Bobi Pricop
Regizor: Mihai Gligan
Distribuție: Ioan Crișan, Eduard Crucianu, Andrei Pleșa, Leonard Chionac, Maria Pandrea, Codruța Bonta, Nicola Zaharia, Petra Panait, Demetra Vasiliu.
Producător: Asociația AMES – Art Media Events Studio

„Gen.snowflake++” este un colaj de scene care ilustrează tematici actuale: body shaming, anxietate, dependența financiară de părinți, identitate online sau inadaptarea socială. Pornind de la experiențele actorilor, spectacolul are valențe autobiografice și autoreferențiale, într-o estetică a simplității și a onestității. „gen. snowflake” caută să chestioneze etichetarea ironică a generației Z ca „fulgi de zăpadă”.

Spectacolul s-a realizat după un text dramaturgic co-creat alături de participanții atelierului de dramaturgie dedicat.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pozitive

ANUNȚ PUBLIC SC TRANSAVIA SA

„SC TRANSAVIA SA” cu sediul în localitatea Sântimbru, str. Blajului, nr. 244D, județ Alba, aduce la cunoștiința celor interesați, organizarea dezbaterii publice privind solicitarea de emitere a autorizației integrate de … Read More The post ANUNȚ PUBLIC SC TRANSAVIA SA appeared first on Sti...

Juniorii brașoveni domină șahul național la Campionatul de la Sebeș

O nouă pagină de inspirație a fost scrisă în istoria șahului românesc, cu ocazia Campionatelor Naționale de Șah pe Echipe pentru Juniori, desfășurate la Sebeș în perioada 27 octombrie – … Read More The post Juniorii brașoveni domină șahul național la Campionatul de la Sebeș appeared f...

Brașovenii lui sensei Nicu Dascălu au dominat Campionatul Mondial de Ashihara Karate 2023 din Japonia

Echipa de karate din Brașov, sub îndrumarea dedicată a sensei Nicu Dascălu, a dominat Campionatul Mondial de Ashihara Karate 2023, desfășurat în Japonia. Cu o serie de performanțe excepționale, sportivii … Read More The post Brașovenii lui sensei Nicu Dascălu au dominat Campionatul Mondial ...

Brașoveanul Nicu Dascălu cucerește titlul de campion mondial la Ashihara Karate în 2023, în Japonia

Nicu Dascălu, un talentat karateka născut în Brașov, a cucerit titlul de Campion Mondial la Ashihara Karate în 2023, în Japonia, în cadrul unei competiții de prestigiu desfășurate în țara … Read More The post Brașoveanul Nicu Dascălu cucerește titlul de campion mondial la Ashihara Karate în...

Festivalul TheatrEscape va avea loc în Brașov pe scena cinematografului Astra

Festivalul TheatrEscape va avea loc la Brașov în perioada 1- 4 noiembrie. Patru spectacole de teatru în regia lui Bobi Pricop, Radu Apostol și Alex Mihăescu, sesiuni de Q&A și … Read More The post Festivalul TheatrEscape va avea loc în Brașov pe scena cinematografului Astra appeared fir...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..