Muzeul de Artă Brașov lansează o nouă serie a evenimentelor „Re:Imagine Brașov” în anul 2024 - Stiri pozitive

Muzeul de Artă Brașov lansează o nouă serie a evenimentelor „Re:Imagine Brașov” în anul 2024 - Stiri pozitive
📅 2024-07-11

Muzeul de Artă Brașov și Depoul de Artă Urbană vă invită la prima ediție a proiectului „Re:Imagine Brașov – Oraș al artelor” al anului 2024. Evenimentul va avea loc vineri, 26 aprilie 2024, între orele 17.00 – 20.00, la sediul muzeului din Bulevardul Eroilor nr. 21, iar participarea va fi deschisă publicului larg.

Pe parcursul anului 2023, Muzeul de Artă Brașov a organizat patru evenimente de creație live în spațiile muzeului, având ca invitați 20 de artiști brașoveni. În prezența publicului, artiștii au creat noi lucrări de artă, având ca sursă de inspirație patrimoniul construit al orașului Brașov. Lucrările lor au fost expuse în cadrul expoziției „Re:Imagine Brașov” la Muzeul de Artă Brașov, deschisă cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, iar apoi itinerată la Muzeul Național Cotroceni în perioada 8 februarie – 8 aprile 2024.

Proiectul Re:Imagine Brașov urmărește facilitarea interacțiunii dintre artiștii contemporani și mediul urban brașovean

Proiectul este lansat din nou în anul 2024, de această dată fiind invitați atât artiști brașoveni, cât și artiști care locuiesc și creează în alte orașe din România. Astfel, proiectul urmărește facilitarea interacțiunii dintre artiștii contemporani și mediul urban brașovean, creșterea gradului de interes al publicului pentru procesul artistic și sprijinirea dialogului dintre artiștii.

Prin provocarea lansată pentru acest an, Muzeul de Artă Brașov îi invită pe artiști să își imagineze Brașovul drept „Oraș al artelor”. Pornind de la fragmente recognoscibile ale orașului, considerate a fi definitorii pentru identitatea urbană, noile opere create vor depăși barierele realismului. Este propus un joc de imaginație: cum ar arăta Brașovul dacă artele ar avea întâietate? Ce forme ar lua industriile, turismul, promovarea stradala, timpul liber sau monumentele de for public într-o astfel de lume?

Cu prilejul acestei noi ediții a proiectului „Re:Imagine Brașov”, sălile Muzeului de Artă Brașov se vor transforma din nou în spațiu de creație, cadru pentru discuții și atelier pentru artiștii: Andreea Bărgăoanu, Alexandra Călin, R von K, Ioan Aron Țăroi, Ema Voinescu. Publicul va fi martor al procesului de creație și partener în dialogul ideilor. Atmosfera muzicală a evenimentului va fi asigurată de Soul Serenade.

Detalii despre eveniment aici

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pozitive

Școala de vară la Muzeul de Artă Brașov 2024

Școala de vară la Muzeul de Artă Brașov 2024 – Muzeul de Artă Brașov revine cu meseriile esențiale ale muzeului pentru copii în 2024 Muzeul de Artă Brașov revine în … Read More The post Școala de vară la Muzeul de Artă Brașov 2024 appeared first on Stiri pozitive.

Un oraș al artelor reimaginat de artiști contemporani la Muzeul de Artă Brașov

Muzeul de Artă Brașov și Depoul de Artă Urbană vă invită la un nou eveniment în cadrul proiectului „Re:Imagine Brașov – Oraș al artelor”. Vineri, 5 iulie 2024, între orele … Read More The post Un oraș al artelor reimaginat de artiști contemporani la Muzeul de Artă Brașov appeared first on S...

RETROVAL Festival la AFI Brașov

#VARAFI începe cu un festival tare fain la AFI Brașov – RETROVAL. În prima săptămână din luna iulie clienții centrului comercial sunt provocați să se întoarcă în timp, împreună, să … Read More The post RETROVAL Festival la AFI Brașov appeared first on Stiri pozitive.

Cadouri cu Însemnătate Spirituală și Estetică: Icoane argint și Obiecte din Cristal Bohemia

În lumea agitată de astăzi, căutarea unor cadouri care să îmbine armonios spiritualitatea cu frumusețea estetică este o provocare. Însă, există două categorii de obiecte care reușesc să atingă acest … Read More The post Cadouri cu Însemnătate Spirituală și Estetică: Icoane argint și Obiecte...

ParentX – Brașov – Resursa copiilor împliniți

Intrăm într-o nouă eră a educației cu lansarea seriei naționale de evenimente ParentX, un fenomen educațional ce promite să schimbe percepțiile actuale și să deschidă noi orizonturi pentru părinți și … Read More The post ParentX – Brașov – Resursa copiilor împliniți appeared fir...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..