Juniorii brașoveni domină șahul național la Campionatul de la Sebeș - Stiri pozitive

Juniorii brașoveni domină șahul național la Campionatul de la Sebeș - Stiri pozitive
📅 2024-03-02

O nouă pagină de inspirație a fost scrisă în istoria șahului românesc, cu ocazia Campionatelor Naționale de Șah pe Echipe pentru Juniori, desfășurate la Sebeș în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie 2023. Tinerii șahiști brașoveni, reprezentând Centrul Sportiv Brașov al CS Dinamo București, au strălucit la Campionatul de la Sebeș, confirmând încă o dată supremația lor la nivel național.

Cu participarea a 106 echipe provenite de la 36 de cluburi, competiția a fost una dintre cele mai relevante pentru talentul și abilitățile tinerilor șahiști din țară. Brașovenii au reușit o performanță remarcabilă, adjudecându-și nu mai puțin de 22 de medalii, o realizare care îi plasează pe primul loc în România.

Performanțe notabile la Campionatul de la Sebeș

Echipa de U18, compusă din Antal Hunor-Zoltan, Veress Armand și Costescu Mihnea, a cucerit trei medalii de aur, în Șah-Clasic, Șah-Rapid și Șah-Blitz.

Echipa F18 (Matasaru Stephanie, Pitigoi Sabina, Salajan Stefania) a obținut o medalie de aur și două de argint.

Echipa de F16 (Maria Lia Alexandra, Aldea Maria, Marcu Daria, Ivascu Andreea) a triumfat cu trei medalii de aur.

Echipa de U16 (Magold Filip, Botea David, Corbu George) a adunat două medalii de argint și una de bronz.

Echipa de U14 (Coicev Matei, Gales Randi, Anghelescu Teodor, Voinescu David-Marian) a dominat cu trei medalii de aur.

Echipa de F14 (Sida Flavia, Litcanu Tiana, Antal Iris) a câștigat o medalie de aur și două de argint.

Echipa de F12 (Badica Ariana, Isopescu Iulia, Corbu Ioana) a adus acasă două medalii de argint și una de bronz.
Echipa de U8 (Albu Tudor, Szabo Viktor, Chelu Tudor) a obținut o medalie de bronz la Șah-Clasic.

O forță de temut în șahul românesc

Sub îndrumarea Marelui Maestru Internațional Nanu Ciprian, acești tineri talentați au demonstrat că sunt o forță de temut în șahul românesc. Performanțele lor remarcabile la Campionatele Naționale Individuale de Juniori din primăvară, unde au câștigat 25 de medalii, au fost acum confirmate și întărite la Sebeș.

Cu un total de 47 de medalii la juniori obținute în acest an competițional, Centrul Sportiv Brașov al CS Dinamo București stabilește un nou record național.

Acest succes notabil nu doar că îi plasează pe tinerii brașoveni în fruntea șahului național, dar oferă și un impuls semnificativ pentru dezvoltarea și promovarea acestui sport nobil în România. Orașul Brașov și comunitatea sa de șah se pot mândri cu acești tineri campioni, care au dovedit că pasiunea, dedicarea și măiestria în jocul de șah pot atinge noi culmi de excelență.

După o prestație impresionantă a juniorilor brașoveni la Campionatul de la Sebeș, acest oraș a găzduit între 3 și 5 noiembrie o altă manifestare de amploare în lumea șahului: ultima etapă din circuitul Grand Prix România. Această competiție de prestigiu, dotată cu premii totalizând 30.000 de euro pe etapă și 180.000 de euro pentru întregul circuit, a adunat la start 1357 de sahiști din 37 de țări, consolidând statutul României ca un centru vital în lumea șahului internațional.

La etapa de la Sebeș au participat 334 de sahiști din 14 țări, această etapă a urmat celei organizate în vara la Brașov, care a beneficiat de sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Brașov, subliniind astfel importanța pe care orașul o acordă acestui sport.

Rezultate notabile ale Marelui Maestru Internațional Nanu Ciprian

Dr. Nanu Ciprian, care conduce secția de șah de la Centrul Sportiv Brașov al CS Dinamo București, a arătat competențe deosebite atât în rolul de antrenor, cât și ca jucător. Motivat de succesul elevilor săi la competițiile recente, a ales să participe la etapa de Grand Prix de la Sebeș, unde a obținut un rezultat notabil, câștigând competiția.

Impactul și semnificația succesului său

Victoria sa subliniază abilitățile sale deosebite în șah și reprezintă o sursă de motivare pentru tinerii practicanți ai acestui sport. Prin exemplul său, Nanu Ciprian ilustrează cum angajamentul și pasiunea pot duce la succes, atât în calitate de mentor, cât și ca jucător activ.

Aceste realizări, combinate cu cele ale juniorilor, reafirmă poziția Brașovului și a României ca zone de importanță în contextul șahului internațional. Performanțele recente plasează șahul românesc pe un trend ascendent pe plan global, deschizând calea pentru mai multe succese în viitor.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pozitive

Startup Europe Week în Brașov și Sfântul Gheorghe în 11 martie și 13 martie 2024

Dăm startul proiectelor de mare anvergură! „Afacerile romanesti – între start-up și internaționalizare. Finanțare și piață” Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin … Read More The post Startup Europe Week în Brașov și Sfântul Gheorghe în 11 mar...

Cognac și Brandy de la alchimie la rafinament 2

Cum am ajuns noi, muritorii, să ne bucurăm de eleganța unui cognac sau a unui brandy, cu o adevărată istorie încapsulată în câteva picături de licoare mai veche sau mai … Read More The post Cognac și Brandy de la alchimie la rafinament 2 appeared first on Stiri pozitive.

22 februarie – Ziua mondială a cercetașilor

An de an pe 22 februarie se celebrează „Ziua Mondială a Cercetașilor”. Prin metodele educației nonformale, o mișcare care a luat amploare în întreaga lume, ajută tinerii să se dezvolte … Read More The post 22 februarie – Ziua mondială a cercetașilor appeared first on Stiri pozitive.

În week-end-ul de Dragobete, brașovenii au ocazia să descopere mărțișoare create cu dragoste la Festivalul Mărţişorului

Ne apropiem de niște sărbători care anunță primăvara! Iar în întâmpinarea lor se fac pregătiri! Festivalul Mărţişorului şi al podoabelor din Ţara Bârsei, va avea loc în ultimul week-end al … Read More The post În week-end-ul de Dragobete, brașovenii au ocazia să descopere mărțișoare create ...

Sergiana Grup, un partener cu tradiție al celui mai mare târg de locuri de munca din Brașov

Astăzi va prezentăm Sergiana Grup, un partener cu tradiție al Celui mai mare târg de locuri de munca din Brașov ce va avea loc în perioada 22-23 februarie 2024 la … Read More The post Sergiana Grup, un partener cu tradiție al celui mai mare târg de locuri de munca din Brașov appeared first ...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..