Glasurile „Cantus Mundi” se reunesc la „Ora Pământului 2024” - Stiri pozitive

Glasurile „Cantus Mundi” se reunesc la „Ora Pământului 2024” - Stiri pozitive
📅 2024-04-19

În 77 de localităţi din România, 10.000 de copii vor cânta pentru Ora Pământului. Glasurile lor reunite se vor auzi sâmbătă, la ora 20.30, în parcuri, pieţe sau în faţa unor instituţii importante din ţara noastră
Sâmbătă, 23 martie, peste 10.000 de copii şi tineri din corurile şi ansamblurile Programului Naţional Cantus Mundi se vor reuni simultan în toată ţara şi vor marca Ora Pământului (în intervalul 20:30 – 21:30) prin concerte, recitaluri şi evenimente muzicale, pentru a transmite un mesaj de solidaritate şi armonie cu Pământul.

A opta ediţie „Ora Pământului împreună cu Cantus Mundi” este organizată în an aniversar, la zece ani de la oficializarea Programului Naţional „Cantus Mundi” la nivel guvernamental. Copiii sub îndrumarea coordonatorilor lor vor desfăşura concomitent activităţi muzicale în 77 de localităţi din România şi Republica Moldova. S-au alăturat evenimentului ansamblurile Cantus Mundi din 32 de judeţe, inclusiv din Braşov.

La ora 20:30, aparatele electrice vor fi deconectate în mod simbolic și ostentativ, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii alături de părinţii şi prietenii lor vor cânta în spaţii publice, parcuri, pieţe sau în faţa instituţiilor din toată ţara pentru sănătatea pământului şi a mediului, ca să tragă un semnal de alarmă asupra risipei care afectează planeta.

Ora Pământului, manifestare cunoscută la nivel mondial ca „Earth Hour”, este un eveniment marca WWF, organizat pentru prima dată în istorie de World Wildlife Fund Australia în capitala Sydney, pe 31 martie 2007. De atunci, în fiecare an, spre finalul lunii martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie.

Ediţia a 18-a a evenimentului Ora Pământului are loc sâmbătă, 23 martie 2024, la ora 20:30

Earth Hour – cel mai mare eveniment internaţional care atrage atenţia asupra schimbărilor climatice, prin oprirea luminilor timp de o oră, va avea loc anul acesta pe 23 martie, între orele 20.30 – 21.30.

De la an la an, mişcarea Earth Hour, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi inducând totodată sentimentul de apartenenţă la o comunitate.

Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, cu o participare a peste 6.500 de oraşe din 153 de ţări, a demonstrat că aproape 2 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător.

Si ce putem face concret?! Putem începe cu o acțiune simbolică! Să închidem toate luminile și să scoatem toate aparatele electrice din priza, timp de un ceas, sâmbătă, 23 martie 2024 între ora 20:30 si 21:30. Adică să demonstrăm, că dacă ne punem ambiția putem să facem economie!

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pozitive

Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi la Muzeul de Artă Brașov

Muzeul de Artă Brașov vă invită sâmbătă, 13 aprilie 2024, începând cu ora 17.00, la un eveniment de tip Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi. Dialogul va fi … Read More The post Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi la Muzeul de Artă Brașov appeared first on Stiri pozit...

Training pentru managementul obiectivelor de patrimoniu istoric

Asociația Mioritics, Hands on History Norvegia și Primăria Râșnov vor organiza în perioada 15 – 17 aprilie 2024, la Râșnov, o sesiune de instruire dedicată persoanelor implicate în managementul obiectivelor … Read More The post Training pentru managementul obiectivelor de patrimoniu istoric...

Glasurile „Cantus Mundi” se reunesc la „Ora Pământului 2024”

În 77 de localităţi din România, 10.000 de copii vor cânta pentru Ora Pământului. Glasurile lor reunite se vor auzi sâmbătă, la ora 20.30, în parcuri, pieţe sau în faţa … Read More The post Glasurile „Cantus Mundi” se reunesc la „Ora Pământului 2024” appeared first on Stiri pozitive.

Un nou muzeu îşi deschide porţile la Brașov: „Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan”

În weekendul 22 – 24 martie 2024, de dimineață până după miezul nopții, brașovenii și turiștii sunt invitați la Olimpia să facă prima vizită în cel mai tânăr muzeu al … Read More The post Un nou muzeu îşi deschide porţile la Brașov: „Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan” ap...

„Carnaval pe gheață pentru copii” și „Petrecere costumată pe gheață” la inaugurarea „Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan”

La start de week-end, va avea loc ceva mai deosebit, ce va aduce cu siguranță distracție! Este vorba despre un „Carnaval pe gheață pentru copii” și „Petrecere costumată pe gheață” … Read More The post „Carnaval pe gheață pentru copii” și „Petrecere costumată pe gheață” la inaugurarea „Olimp...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..