Cum să citești corect recenziile online pentru cazări. Sfaturi utile pentru a rezerva cel mai bun sejur

Cum să citești corect recenziile online pentru cazări. Sfaturi utile pentru a rezerva cel mai bun sejur
📅 2024-09-16

Cazarea este extrem de importantă pentru experiența totală a unei vacanțe, mai ales când călătorești cu copiii. Iată cum să citești corect recenziile online pentru cazări astfel încât să nu te trezești cu surprize neplăcute pe parcursul șederii tale.

Cum să citești corect recenziile online pentru cazăr

Poți învăța multe din recenziile online ale cazărilor, dar este nevoie de o analiză mai profundă decât doar o privire rapidă asupra steluțelor oferite de alți turiști.

Trebui să citești efectiv recenziile pe care oamenii le lasă. Ele oferă o mulțime de informații și pot face o mare diferență în experiența ta de călătorie. Evaluările pot fi destul de subiective, și da, oamenii tind să se plângă mai mult decât să laude o cazare, dar merită să îți faci timp să le filtrezi. Iată cum poți să profiți la maximum de recenziile cazărilor pentru a evita să ai o vacanță ratată.

Sortează-le după dată

Începe cu cele mai recente recenzii. Vei afla dacă unitatea de cazare a schimbat unele lucruri, dacă este în renovare sau are alte probleme care ar putea afecta șederea ta. Uită-te la recenziile din anii trecuți pentru aceeași lună în care vei călători. Notează dacă există evenimente anuale – sau sărbători, care ar putea fi o problemă dacă ai copii care trebue să doarmă și nu o vor putea face din cauza zgomotului. De asemenea, cele mai recente recenzii îți arată cele mai recente probleme, pe care poate alți călători nu le-au întâmpinat.

Caută după cuvinte cheie

Decide ce contează pentru tine și caută după cuvinte cheie. Dacă ai un somn foarte ușor, caută după cuvinte precum „zgomot”, „liniște”, „petreceri”, etc. Folosește cuvinte cheie care sunt importante pentru tine, cum ar fi „construcție”, „lift”, „curățenie”, etc.

Folosește cuvinte cheie și pentru a afla despre facilitățile locului de cazări cum ar fi piscina, sauna, sala de sport, bucătăria sau restaurantul.

Fă-ți o listă

Fă o listă cu lucrurile cele mai importante pentru tine și folosește recenziile pentru a verifica dacă dorințele/nevoile tale sunt îndeplinite. Cauți un restaurant la fața locului? Camere cu cuptor cu microunde? Un cartier liniștit? O piscină interioară? O cameră impecabilă? Folosește o listă cu tot ce îți dorești de la o cazare și apoi caută după cuvinte specifice prin recenziile online ale altor călătorii.

Fii atent la detalii

Notează orice recenzie care menționează numere specifice de camere și avantajele și dezavantajele acestora. Poate că unii se plâng că au camera prea aproape de lift, așa că există mult zgomot pe timp de noapte. Vezi să nu ai camera lângă o sală de distracții sau de jocuri, sub sau deasupra unei bucătării sau a spălătoriei. Vei avea probleme cu zgomotul mai mult ca sigur. Caută recenzii și vezi ce camere să eviți, apoi poți suna să rezervi o anume cameră.

Caută recenzii pe tot internetul

Fă o căutare pe Google a numelui proprietății, deoarece călătorii ar putea fi scris despre proprietate în afara site-urilor tradiționale de recenzii. Majoritatea unităților de cazare sunt listate și pe mai multe site-uri, așa că nu te baza doar pe unul. În plus, există bloguri și vloguri unde poți vedea experiențele oamenilor cu acea cazare. Pentru a verifica o cazare poți folosi chiar platformele de rezervări online. 

Uită-te pe forumuri de călătorii

Caută numele hotelului pe forumurile de călătorii. Aceste forumuri pot să facă lumină în cazul experiențelor călătorilor care sunt mai degrabă orientate spre sfaturi decât spre recenzii. Sunt restaurantele și magazinele accesibile pe jos? Cât de greu este să iei un Uber? Există viață de noapte în apropiere? Având acces la aceste informații, vacanța ta poate fi mai plăcută și mai puțin stresantă.

Verifică unitatea de cazare pe Google Maps

Localizează hotelul folosind funcția de vizualizare stradală. Acest lucru îți va permite să vezi peisajul străzii din fața hotelului. Este pe o stradă aglomerată cu trafic intens? Intrarea este îngrijită și bine întreținută (ceea ce poate indica interiorul cazării)? Există afaceri aglomerate sau locuri deschise târziu în apropiere care ar putea fi zgomotoase? Poți verifica și dacă există un magazin de alimente în apropiere pentru lucruri esențiale, cum ar fi apă și gustări.

Nu ignora recenziile negative

Ia în considerare și recenziile negative pentru a vedea dacă managementul a răspuns. Acest lucru îți va spune cât de receptiv ar putea fi patronul unității de cazare sau proprietarul dacă ai o problemă cu camera sau cu experiența ta. Asta îți va spune dacă managerul/proprietarul va fi receptiv la potențialele tale probleme în timpul călătoriei.

Dacă recenziile negative au răspunsuri, uită-te la acestea și observă tonul și ce spune managerul/proprietarul. Dacă este respectuos și promite să ia în considerare aspectele semnalate de călătorii anteriori, atunci știi că acesta este receptiv și va rezolva problemele pe care le-ai putea întâmpina.

Sfaturile turiștilor sunt foarte importante pentru cei care urmează să aibă aceeași experiență de cazare. Trebuie să știi la ce să te aștepți și să iei cea mai bună decizie pentru tine.

Este valabil pentu cazări de tip Airbnb, hosteluri, moteluri, hoteluri și pensiuni. Chiar dacă poate dura ceva timp, este metoda ideală pentru a evita o cazare de coșmar și o vacanță stricată doar pentru că locul în care stai nu este deloc potrivit.

Scrie propria recenzie

Totodată, după ce te întorci din vacanță, asigură-te că întorci favoarea și scrii propria ta recenzie pentru ca alți turiști să profite de ea. În acest fel, vei putea oferi și sugestii conducerii privind îmbunătățirea experienței, dacă este cazul, și îi ajuți pe alții să înțeleagă mai bine la ce să se aștepte dacă își rezervă o anumită cameră/cazare.

În final, poți oricând să suni unitatea de cazare și să ceri informații despre lucrurile care te interesează și pe care nu le poți găsi online. De asemenea, poți cere lucruri extra precum pătuț pentru copii, o cameră la parter, o cameră cu balcon sau orice alte preferințe și nevoi ai mai avea tu și familia ta. În acest fel te poți asigura că ai o cazare confortabilă și ideală pentru o vacanță reușită.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Hidrologii privesc cu „uimire şi groază” cum previziunile lor devin realitate. Cum explică forța ciclonului Boris

Ploile torenţiale care s-au abătut începând de sâmbătă asupra Europei Centrale şi de Est anunţă inundaţii care ar putea atinge "o amploare inedită", au avertizat oamenii de ştiinţă.

Ce au simțit românii în timpul cutremurului puternic de luni după-amiază. „Aș fi zis că m-au luat palpitațiile”

Cutremurul de magnitudine 5,4 produs luni după-amiază în Buzău a fost resimțit în cea mai mare parte a țării, dar și în țările vecine.

O răfuială între clanuri s-a încheiat cu cel puțin 30 de morți. Polițiștii au primit permisiunea de a folosi forța letală

O serie de schimburi de focuri între triburi rivale, care își dispută o mină de aur, s-a soldat cu cel puțin 30 de morți în Papua Noua Guinee, a anunțat, luni, Poliția.

Horoscop 17 septembrie 2024, cu Neti Sandu. Apar niște bani care vă pot scoate dintr-o încurcătură

Horoscop 17 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile PRO TV. O zi cu provocări. O să ne descurcăm frumos dacă pășim cu grijă, că e teren minat pe ici, pe colo și prudența ne prinde bine.

O minoră de 13 ani din Botoșani a dispărut de acasă. Polițiștii cer sprijinul populației pentru a o găsi

Poliţiştii din Botoşani au demarat o anchetă pentru localizarea unei fetiţe de 13 ani, din municipiul Botoşani, care în cursul zilei de luni a plecat de acasă şi nu a mai revenit.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..