Scandal bizar între China și Real Madrid. Cuvintele rostite de fiul unui fost președinte madrilen care au înfuriat Beijingul

Scandal bizar între China și Real Madrid. Cuvintele rostite de fiul unui fost președinte madrilen care au înfuriat Beiji
📅 2024-07-27

China a protestat oficial, prin ambasada sa din Spania, față de jignirile aduse chinezilor de fiul fostului președinte al lui Real Madrid, Lorenzo Sanz, scrie South China Morning Post.

Remarcile au fost de natură vulgară și jignitoare”, a declarat ambasada de la Beijing, în condițiile în care Real Madrid are un număr uriaș de fani în China.

Pe 2 iunie, un blogger chinez de pe Showmi, un cont TikTok despre cultura fotbalului, conducea un interviu pe străzile din Marea Britanie. Bloggerul numit Kevin a abordat un fan care sărbătorea victoria lui Real Madrid în finala UEFA Champions League.

După ce a aflat că reporterul este din China, fanul a cântat în spaniolă un cântec considerat rasist și sexist către femeile chineze. Kevin, care nu vorbea spaniola, a întrebat despre ce este melodia, iar fanul a răspuns că versurile sunt doar o sărbătorire a victoriei lui Real Madrid, înainte de a o cânta din nou.

Bloggerul chinez a postat videoclipul, iar la scurt timp membrii publicului vorbitor de spaniolă i-au explicat ce înseamnă, de fapt, versurile.

Real Madrid are 4,2 milioane de fani chinezi pe contul său oficial

În plus, internauții au început să spună că intervievatul spaniol care cânta melodia rasistă și sexistă la adresa chinezilor era Rodrigo Sanz, nepotul fostului președinte al Real Madrid, Lorenzo Sanz, și fiul comentatorului oficial al Real Madrid, Lorenzo Sanz Duran.

Potrivit Ambasadei Chinei în Spania, Real Madrid și-a exprimat opoziția față de remarcile și acțiunile suporterului, spunând că nu reprezintă atitudinea generală a lui Real Madrid și a fanilor săi.

Ambasada a declarat că Real Madrid a exprimat, de asemenea, mulțumiri fanilor chinezi și că speră că va juca un rol pozitiv în prietenia dintre Occident și China.

Real Madrid acordă o mare importanță și dragoste fanilor chinezi și legăturilor amicale cu magnifica China”, a transmis clubul madrilen.

Totuși, Real Madrid nu și-a făcut publică propria declarație pe această temă prin site-ul său oficial sau pe platformele de socializare.

Deși Real Madrid, fondat în 1902, este un club de fotbal cu sediul în capitala Spaniei, acesta are un grup uriaș de fani în China, cu aproape 4,26 milioane de urmăritori pe contul său oficial.

Kevin a postat un videoclip pe 5 iunie, în care spunea „Ne-am întâlnit cu rasismul”. El a spus că a fost cea mai gravă discriminare pe care contul său Showmi a întâlnit-o în cei șase ani în care făcuse interviuri cu fanii fotbalului în Marea Britanie.

Fostul președinte al Realului și-a cerut scuze pentru nepotul său, dar spune că e doar un tânăr care se prostește

Câteva zile mai târziu, pe 9 iunie, a confirmat că fanul spaniol cu pricina este chiar Rodrigo Sanz. El a mai spus că, după ce a postat videoclipul pe 5 iunie, a încercat să contacteze biroul antirasism al La Liga și ofițerul de presă al lui Real Madrid prin e-mail.

Luni, Kevin a postat un răspuns de la La Liga, care și-a cerut scuze și a spus că a fost informată de plângere, este preocupată de combaterea infracțiunilor motivate de ură și a raportat incidentul „autorităților competente”.

Bloggerul a spus că a încercat să-i contacteze pe Rodrigo Sanz și pe tatăl său Lorenzo Sanz Duran, în speranța de a avea o conversație directă.

Kevin a precizat ulterior că tatăl lui Rodrigo Sanz i-a cerut scuze bloggerului într-un mesaj privat pe Instagram și a spus că, deși fiul său a greșit, videoclipul arăta acțiunile unui tânăr care se prostește.

Bloggerul chinez Kevin a mai spus că negocierile dintre cele două părți continuă. El a sperat să primească scuze de la însuși Rodrigo Sanz – o propunere pe care echipa lui Sanz nu a acceptat-o încă – și oficial de la Real Madrid.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Un nou val de căldură lovește România. Cod galben de caniculă în 12 județe. Temperaturile vor ajunge la 37 de grade | HARTĂ

Meteorologii anunţă un nou val de caniculă, fiind emisă o avertizare cod galben pentru zilele de duminică şi luni.  

Senecio rowleyanus – „Planta lanț de perle” – cum să ai grijă de ea și care sunt cele mai commune probleme

Senecio rowleyanus sau planta lanț de perle este o plantă suculentă de apartament foarte căutată. Tulpinile sale atârnătoare au frunze mici, rotunde, care arată ca niște perle mici – de aici și numele său comun.

Cinci obiceiuri zilnice care îți afectează grav sănătatea. De ce nu este bine să bem cafea dimineața

Cu toții ne dorim să trăim o viață sănătoasă și echilibrată, însă adesea nu suntem conștienți de micile obiceiuri zilnice care ne pot afecta grav sănătatea.  

Ce sunt tulburările alimentare, cum le identificăm și cele mai bune practici în astfel de situații

Tulburările alimentare sunt condiții medicale caracterizate de un comportament alimentar anormal, care afectează atât sănătatea mintală, cât și cea fizică. De asemenea, ele pot interfera cu viața socială și cea profesională.

Cea mai romantică plimbare din lume. „Drumul Iubirii” din Italia se redeschide după mai bine de un deceniu | GALERIE FOTO

Dragostea este în aer. Una dintre cele mai faimoase rute pietonale din Italia va fi redeschisă după mai bine de un deceniu, scrie Euronews.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..