Scandal bizar între China și Real Madrid. Cuvintele rostite de fiul unui fost președinte madrilen care au înfuriat Beijingul

Scandal bizar între China și Real Madrid. Cuvintele rostite de fiul unui fost președinte madrilen care au înfuriat Beiji
📅 2024-06-18

China a protestat oficial, prin ambasada sa din Spania, față de jignirile aduse chinezilor de fiul fostului președinte al lui Real Madrid, Lorenzo Sanz, scrie South China Morning Post.

Remarcile au fost de natură vulgară și jignitoare”, a declarat ambasada de la Beijing, în condițiile în care Real Madrid are un număr uriaș de fani în China.

Pe 2 iunie, un blogger chinez de pe Showmi, un cont TikTok despre cultura fotbalului, conducea un interviu pe străzile din Marea Britanie. Bloggerul numit Kevin a abordat un fan care sărbătorea victoria lui Real Madrid în finala UEFA Champions League.

După ce a aflat că reporterul este din China, fanul a cântat în spaniolă un cântec considerat rasist și sexist către femeile chineze. Kevin, care nu vorbea spaniola, a întrebat despre ce este melodia, iar fanul a răspuns că versurile sunt doar o sărbătorire a victoriei lui Real Madrid, înainte de a o cânta din nou.

Bloggerul chinez a postat videoclipul, iar la scurt timp membrii publicului vorbitor de spaniolă i-au explicat ce înseamnă, de fapt, versurile.

Real Madrid are 4,2 milioane de fani chinezi pe contul său oficial

În plus, internauții au început să spună că intervievatul spaniol care cânta melodia rasistă și sexistă la adresa chinezilor era Rodrigo Sanz, nepotul fostului președinte al Real Madrid, Lorenzo Sanz, și fiul comentatorului oficial al Real Madrid, Lorenzo Sanz Duran.

Potrivit Ambasadei Chinei în Spania, Real Madrid și-a exprimat opoziția față de remarcile și acțiunile suporterului, spunând că nu reprezintă atitudinea generală a lui Real Madrid și a fanilor săi.

Ambasada a declarat că Real Madrid a exprimat, de asemenea, mulțumiri fanilor chinezi și că speră că va juca un rol pozitiv în prietenia dintre Occident și China.

Real Madrid acordă o mare importanță și dragoste fanilor chinezi și legăturilor amicale cu magnifica China”, a transmis clubul madrilen.

Totuși, Real Madrid nu și-a făcut publică propria declarație pe această temă prin site-ul său oficial sau pe platformele de socializare.

Deși Real Madrid, fondat în 1902, este un club de fotbal cu sediul în capitala Spaniei, acesta are un grup uriaș de fani în China, cu aproape 4,26 milioane de urmăritori pe contul său oficial.

Kevin a postat un videoclip pe 5 iunie, în care spunea „Ne-am întâlnit cu rasismul”. El a spus că a fost cea mai gravă discriminare pe care contul său Showmi a întâlnit-o în cei șase ani în care făcuse interviuri cu fanii fotbalului în Marea Britanie.

Fostul președinte al Realului și-a cerut scuze pentru nepotul său, dar spune că e doar un tânăr care se prostește

Câteva zile mai târziu, pe 9 iunie, a confirmat că fanul spaniol cu pricina este chiar Rodrigo Sanz. El a mai spus că, după ce a postat videoclipul pe 5 iunie, a încercat să contacteze biroul antirasism al La Liga și ofițerul de presă al lui Real Madrid prin e-mail.

Luni, Kevin a postat un răspuns de la La Liga, care și-a cerut scuze și a spus că a fost informată de plângere, este preocupată de combaterea infracțiunilor motivate de ură și a raportat incidentul „autorităților competente”.

Bloggerul a spus că a încercat să-i contacteze pe Rodrigo Sanz și pe tatăl său Lorenzo Sanz Duran, în speranța de a avea o conversație directă.

Kevin a precizat ulterior că tatăl lui Rodrigo Sanz i-a cerut scuze bloggerului într-un mesaj privat pe Instagram și a spus că, deși fiul său a greșit, videoclipul arăta acțiunile unui tânăr care se prostește.

Bloggerul chinez Kevin a mai spus că negocierile dintre cele două părți continuă. El a sperat să primească scuze de la însuși Rodrigo Sanz – o propunere pe care echipa lui Sanz nu a acceptat-o încă – și oficial de la Real Madrid.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Valoarea tichetelor de masă va fi majorată în două etape. Legea a fost adoptată în Parlament

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, decizional, proiectul care stabileşte creșterea valorii tichetului de masă. Măsura va fi aplicată şi în primele două luni ale semestrului II ale anului în curs, respectiv lunile august şi septembrie.

Plata cu cardul devine lege în România. E obligatoriu pentru toți comercianții și PFA-uri

Toți comercianții, societăți ori persoane fizice autorizate, au de acum obligația legală de a accepta plata cu cardul- prin mijloace electronice, mai exact. Actul normativ a intrat în vigoare acum două zile, pe 16 iunie.

Fake news care pătează imaginea fanilor români după meciul cu Ucraina. Sunt acuzați că ar fi scandat numele lui Putin | VIDEO

Pe rețelele de socializare a apărut un fake news grosolan la scurt timp după victoria istorică bifată de România în primul ei meci la EURO 2024.

Messi a refuzat o ofertă de aproape 1,5 miliarde de euro. Clubul care l-a dorit pe starul argentinian

Înainte de a semna cu Inter Miami, după ce a plecat de la Paris Saint-Germain, Lionel Messi a fost dorit în Arabia Saudită.

Medicii și asistenții au nevoie de cursuri de comunicare cu pacienții și familiile acestora, crede ministrul Sănătății

Medicii și asistenții medicali ar trebui să urmeze cursuri de comunicare pentru interacțiunea cu pacienții și familiile acestora, consideră ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..