„L-am găsit din întâmplare". O pisică a supraviețuit opt zile sub dărâmăturile unui bloc devastat de incendiul din Valencia

„L-am găsit din întâmplare". O pisică a supraviețuit opt zile sub dărâmăturile unui bloc devastat de incendiul din Valen
📅 2024-07-27

Botezată Coco, felina s-a reîntâlnit cu proprietara ei, Andrea Rubio, care îşi pierduse orice speranţă că iubitul ei animal de companie ar fi supravieţuit incendiului, în urma căruia au murit 10 persoane şi zeci de animale de companie, informează Reuters, citat de Agerpres.

"Bietul meu micuţ!", a exclamat Andrea Rubio, în vârstă de 32 de ani, în timp ce îl îmbrăţişa pe Coco, potrivit unei înregistrări video difuzate de Poliţia locală.

"L-am găsit din pură întâmplare", a spus un pompier spaniol în aceeaşi înregistrare video.

Firefighters in Valencia were surprised to find a live cat among the remains of an apartment block which was ravaged by fire eight days ago. Coco reunited with her owner Andrea, who thought she wouldn't see her cat again | Read more: https://t.co/5ClRmo7GW0 pic.twitter.com/9L3C2RiSWq

— RTÉ News (@rtenews) March 1, 2024

Partenerul de viaţă al Andreei Rubio, Javier Fernandez, a declarat pentru Reuters că salvatorii lui Coco au găsit motanul la etajul al 13-lea, cu două etaje deasupra apartamentului său, într-o parte a clădirii care a suferit puţine pagube. Se pare că felina s-ar fi refugiat în interiorul unei nişe în care se afla un tub hidrant împotriva incendiilor.

Cuplul l-a dus imediat pe Coco la o clinică veterinară pentru un control complet şi animalul pare să fie sănătos, deşi mirosea puternic a fum, a declarat Javier Fernandez.

???????? | En Valencia, España, los bomberos han encontrado vivo a Coco, un gato que vivía en el edificio incendiado y que tras la tragedia estuvo desaparecido por 8 días. pic.twitter.com/JTAzVxcfmz

— Alerta News 24 (@AlertaNews24) March 1, 2024

Coco va rămâne sub observaţia medicilor timp de 24 de ore pentru a se stabili dacă şi în ce măsură a suferit din cauza deshidratării.

Incendiul mortal din Valencia, care s-a răspândit rapid pe măsură ce flăcările au fost alimentate de vânturile puternice, a izbucnit în seara zilei de 22 februarie în cartierul prosper El Campanar.

Peste 150 de supravieţuitori, inclusiv Andrea Rubio şi Javier Fernandez, locuiesc temporar în locuinţe sociale goale, în aşteptarea unei soluţii permanente.

"Este o casă nouă pentru el, aşa că va fi puţin cam dezorientat la început, dar cu cât se va obişnui mai repede, cu atât Coco se va simţi mai bine", a spus Javier Fernandez. 

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Orașe istorice fascinante pentru pasionații de cultură. Unde să mergi în vacanță dacă îți place istoria

Dacă ești pasionat de istorie și îți plac destinațiile în care cultura este peste tot, aceste orașe istorice te vor fascina.

Un francez și-a schimbat complet înfățișarea pentru a deveni „un extraterestru”. Ce probleme întâmpină

Un dependent de tatuaje care își supune corpul unor modificări extreme pentru a deveni un „extraterestru negru” a povestit care sunt consecințele.  

De ce a fost schimbat numele unei piețe din Moscova și ce spune asta despre Rusia

Piața Europa din capitala Rusiei nu mai există: primarul a semnat decizia de schimbare a numelui acestui loc în Piața Eurasia.  

Plante de grădină „periculoase” care vă pot devaloriza casa cu mii de euro. Unele pot provoca probleme uriașe

Atunci când ne amenajăm grădina, adesea ne gândim la frumusețea și diversitatea plantelor pe care le alegem.

Patru copii dispăruți din Constanța sunt de negăsit. Poliţiştii îi caută în toate staţiunile de pe litoral

Patru copii dispăruţi din judeţul Constanţa – trei fraţi şi un văr de-al lor – sunt de negăsit, iar, sâmbătă, poliţiştii îi caută în toate staţiunile de pe litoral.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..