„L-am găsit din întâmplare". O pisică a supraviețuit opt zile sub dărâmăturile unui bloc devastat de incendiul din Valencia

„L-am găsit din întâmplare". O pisică a supraviețuit opt zile sub dărâmăturile unui bloc devastat de incendiul din Valen
📅 2024-04-12

Botezată Coco, felina s-a reîntâlnit cu proprietara ei, Andrea Rubio, care îşi pierduse orice speranţă că iubitul ei animal de companie ar fi supravieţuit incendiului, în urma căruia au murit 10 persoane şi zeci de animale de companie, informează Reuters, citat de Agerpres.

"Bietul meu micuţ!", a exclamat Andrea Rubio, în vârstă de 32 de ani, în timp ce îl îmbrăţişa pe Coco, potrivit unei înregistrări video difuzate de Poliţia locală.

"L-am găsit din pură întâmplare", a spus un pompier spaniol în aceeaşi înregistrare video.

Firefighters in Valencia were surprised to find a live cat among the remains of an apartment block which was ravaged by fire eight days ago. Coco reunited with her owner Andrea, who thought she wouldn't see her cat again | Read more: https://t.co/5ClRmo7GW0 pic.twitter.com/9L3C2RiSWq

— RTÉ News (@rtenews) March 1, 2024

Partenerul de viaţă al Andreei Rubio, Javier Fernandez, a declarat pentru Reuters că salvatorii lui Coco au găsit motanul la etajul al 13-lea, cu două etaje deasupra apartamentului său, într-o parte a clădirii care a suferit puţine pagube. Se pare că felina s-ar fi refugiat în interiorul unei nişe în care se afla un tub hidrant împotriva incendiilor.

Cuplul l-a dus imediat pe Coco la o clinică veterinară pentru un control complet şi animalul pare să fie sănătos, deşi mirosea puternic a fum, a declarat Javier Fernandez.

???????? | En Valencia, España, los bomberos han encontrado vivo a Coco, un gato que vivía en el edificio incendiado y que tras la tragedia estuvo desaparecido por 8 días. pic.twitter.com/JTAzVxcfmz

— Alerta News 24 (@AlertaNews24) March 1, 2024

Coco va rămâne sub observaţia medicilor timp de 24 de ore pentru a se stabili dacă şi în ce măsură a suferit din cauza deshidratării.

Incendiul mortal din Valencia, care s-a răspândit rapid pe măsură ce flăcările au fost alimentate de vânturile puternice, a izbucnit în seara zilei de 22 februarie în cartierul prosper El Campanar.

Peste 150 de supravieţuitori, inclusiv Andrea Rubio şi Javier Fernandez, locuiesc temporar în locuinţe sociale goale, în aşteptarea unei soluţii permanente.

"Este o casă nouă pentru el, aşa că va fi puţin cam dezorientat la început, dar cu cât se va obişnui mai repede, cu atât Coco se va simţi mai bine", a spus Javier Fernandez. 

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..