Tatăl adolescentului care a ucis-o pe profesoara Christina Irimie riscă o pedeapsă uriașă. Precedentul care îi dă fiori

Tatăl adolescentului care a ucis-o pe profesoara Christina Irimie riscă o pedeapsă uriașă. Precedentul care îi dă fiori
📅 2024-09-15

Adolescentul de 14 ani este acuzat de uciderea a doi colegi de clasă și a doi dascăli, inclusiv profesoara de origine română Christina Irimie.

Va fi judecat ca adult, dar magistratul a subliniat că nu este pasibil de pedeapsa cu moartea. Arma semiautomată cu care și-a secerat victimele era un cadou primit de Crăciun de la tatăl său. Și părintele a fost pus sub acuzare.

Potrivit anchetatorilor, profesoara de matematică de origine română, Cristina Irimie, își sărbătorea ziua de naștere împreună cu elevii săi când a fost împușcată mortal.

Nicolae Clempus, preot al Bisericii Ortodoxe Române "Sfânta Maria" din Atlanta: "Toată lumea avea o părere bună despre ea, despre modul în care preda, făcea și multă muncă voluntară în comunitate. Era foarte veselă și fericită tot timpul. Cu zâmbetul și fericirea ei era contagioasă pentru cei din jur".

Autorul atacului armat de la liceul din Apalachee, Georgia, a fost adus în fața instanței pentru prima audiere preliminară.

A ucis-o pe profesoara de origine română, un alt profesor de matematică și doi colegi de aceeași vârstă cu el. Colt Gray va fi judecat ca adult, deși are 14 ani. Pușca semiautomată cu care și-a împușcat profesorii și colegii i-a fost oferită cadou chiar de tatăl său, de Crăciun, anul trecut, potrivit presei.

Părintele în vârstă de 54 de ani a fost și el arestat și se confruntă, la rândul lui, cu acuzații penale grave.

Chris Hosey, directorul Biroul de Investigații din Georgia: "Patru capete de acuzare pentru omor involuntar, două capete de acuzare pentru crimă de gradul II și opt capete de acuzare privind cruzimea față de copii. Aceste acuzații derivă din faptul că domnul Gray a permis cu bună știință ca fiul său, Colt, să dețină o armă".

Acum, motivele atacului de miercuri, de la liceul din Georgia sunt încă investigate. Se știe că mama și tatăl băiatului erau în proces de divorț, iar el locuia cu tatăl său.

Brad Smith, procuror districtual, circuitul judiciar Piedmont: "Următorul pas va fi înfățișarea înaintea marelui juriu. Marele juriu s-a reunit deja și a audiat diverse cazuri. Următoarea înfățișare este programată pe 17 octombrie, dar publicul nu va avea acces".

Reporter: "S-a mai întâmplat ca un părinte să fie condamnat în legătură cu atacul armat al copilului său?".

Brad Smith, procuror districtual, circuitul judiciar Piedmont: "Înțeleg că aceasta este a doua oară în Statele Unite și pentru prima oară în Georgia".

În urmă cu patru luni, părinţii unui adolescent din Michigan au fost condamnați la 15 ani de închisoare. Băiatul lor a ucis, în 2021, patru elevi în liceul în care învăţa, cu o armă de foc dăruită chiar de părinţi. Atacatorul, care avea pe atunci doar 15 ani, a fost condamnat la închisoare pe viață.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Echipa show-ului Românii au talent a ajuns la Cluj. Curajoșii sunt așteptați în număr cât mai mare pe cea mai râvnită scenă

De aproape două săptămâni, echipa de producție a show-ului "Românii au talent" a pornit prin țară pentru a-i găsi pe curajoșii care vor face spectacol în sezonul 15.

Un fenomen astronomic deosebit va putea fi văzut din România în scurt timp: ”Începe cu intrarea Lunii în penumbră”

Spectacolul unei eclipse parţiale de Lună va fi vizibil pe cer senin în America de Nord şi America de Sud marţi seara şi în Africa şi Europa, miercuri dimineaţa.

Marele campion al României la nataţie, David Popovici, împlinește vârsta de 20 de ani. Cum s-a apucat de înot la doar 4 ani

Marele campion la nataţie David Popovici, deţinătorul titlului olimpic la 200 metri liber şi medaliat cu bronz la 100 metri liber, împlineşte duminică, 15 septembrie, 20 de ani.

Știm care sunt cei mai mortali agenți patogeni – dar de ce companiile farmaceutice nu produc medicamente? Răspunsul medicilor

Antibioticele sunt printre cele mai mari povești de succes din istoria medicinei. Ele au salvat milioane de vieți transformând bolile de odinioară mortale în condiții vindecabile. Dar epoca de aur a antibioticelor a ajuns la sfârșit, scrie Politico.

România, lovită de ciclonul Boris. CFR anunță că traficul feroviar din Iași, Craiova și Galați este afectat de ploi

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a anunțat, duminică, faptul că traficul feroviar de pe raza Sucursalelor Regionale CF Iași, Craiova și Galați este în continuare afectat de precipitațiile abundente.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..