Reacția neașteptată a lui Putin după ce Ucraina „i-a furat” Rusiei o parte din teritoriu

Reacția neașteptată a lui Putin după ce Ucraina „i-a furat” Rusiei o parte din teritoriu
📅 2024-09-16

„Scopul inamicului a fost să ne neliniștiți și să ne îngrijoreze, să transfere trupe dintr-un sector în altul și să ne oprească ofensiva în zone-cheie, în primul rând în Donbas”, a declarat Putin joi, la un forum din Vladivostok, potrivit Reuters. „A funcționat? Nu”, a mai adăugat liderul de la Kremlin.

Atacul ucrainenilor asupra regiunii Kursk de la frontiera rusă i-a luat prin surprindere pe comandanții militari ruși. Trupele ucrainene au înaintat adânc în teritoriul rus și au luat sute de prizonieri.

O lună mai târziu, soldații Kievului continuă să ocupe teritoriul capturat. Fiind prinși pe picior greșit, liderii de la Kremlin încearcă acum să prezinte incursiunea drept o greșeală tactică a Ucrainei.

„Prin transferarea unor unități destul de mari și bine antrenate în aceste zone de frontieră cu noi, inamicul s-a slăbit în zone-cheie, iar trupele noastre au accelerat operațiunile ofensive”, a declarat Putin.

Ce cred experții despre incursiunea ucrainenilor

Ucraina a susținut contrariul, afirmând că Rusia a fost cea care a fost nevoită să își redirecționeze cele mai bune trupe. Institutul pentru Studiul Războiului, un think tank american, a declarat joi că Rusia a redirecționat unele unități pentru a apăra Kursk, dar s-a bazat în principal pe unități de voluntari. Analiștii spun că Ucraina speră probabil să folosească teritoriul pe care l-a ocupa în Rusia ca monedă de schimb în eventualele negocieri, conform Business Insider.

Cu toate acestea, obiectivul de a determina comandanții ruși să transfere forțe semnificative din estul Ucrainei pare să fi eșuat. În ultimele săptămâni, Rusia a avansat pe front și se apropie de orașul de importanță strategică Pokrovsk. Will Kingston-Cox, expert în politica rusească că ofensiva de la Kursk a fost „greșită din punct de vedere strategic”. El consideră că operațiunea are o valoare „simbolică” și că nu are potențialul de a schimba evoluția războiului.

Ofensiva de la Kursk a oferit Ucrainei inițiativa în război, după luni de zile în care a fost în defensivă, a subliniat ISW, forțând Rusia să aleagă între a alunga trupele kievului de pe teritoriul său sau a face progrese semnificative pe front. De asemenea, a dat o lovitură adâncă imaginii de lider puternic puternic pe care și-a construit-o Vladimir Putin.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

O răfuială între clanuri s-a încheiat cu cel puțin 30 de morți. Polițiștii au primit permisiunea de a folosi forța letală

O serie de schimburi de focuri între triburi rivale, care își dispută o mină de aur, s-a soldat cu cel puțin 30 de morți în Papua Noua Guinee, a anunțat, luni, Poliția.

Horoscop 17 septembrie 2024, cu Neti Sandu. Apar niște bani care vă pot scoate dintr-o încurcătură

Horoscop 17 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile PRO TV. O zi cu provocări. O să ne descurcăm frumos dacă pășim cu grijă, că e teren minat pe ici, pe colo și prudența ne prinde bine.

O minoră de 13 ani din Botoșani a dispărut de acasă. Polițiștii cer sprijinul populației pentru a o găsi

Poliţiştii din Botoşani au demarat o anchetă pentru localizarea unei fetiţe de 13 ani, din municipiul Botoşani, care în cursul zilei de luni a plecat de acasă şi nu a mai revenit.

A fost declarată stare de alertă în Galați și Vaslui. Se pregătesc noi măsuri în județele devastate de inundații

În judeţele Galaţi şi Vaslui, puternic afectate de inundații, a fost instituită stare de alertă. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a admis, luni seară, solicitarea autorităţilor locale.

Fenomen astronomic rar. O eclipsă de lună parțială va putea fi văzută din România. Când are loc și de unde poate fi observată

Eclipsa parţială de Lună se produce în noaptea de 17 spre 18 septembrie (marţi spre miercuri), când Luna se va afla la graniţa dintre constelaţiile Aquarius şi Pisces.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..