Pronunţarea pedepsei în cazul lui Donald Trump, amânată. De ce decizia survine ca o victorie uriaşă pentru fostul preşedinte

Pronunţarea pedepsei în cazul lui Donald Trump, amânată. De ce decizia survine ca o victorie uriaşă pentru fostul preşed
📅 2024-09-15

Decizia survine ca o victorie uriaşă pentru fostul preşedinte american, care doreşte să revină la Casa Albă.

"Aceasta nu este o decizie pe care Curtea o ia cu uşurinţă, dar este decizia care, în ochii Curţii, serveşte cel mai bine interesele justiţiei", a scris judecătorul Juan Merchan, sesizat de numeroase recursuri ale apărării lui Donald Trump şi care a amânat deja anunţarea sentinţei din 11 iulie pentru 18 septembrie.

Pe 30 mai, doisprezece juraţi l-au declarat în unanimitate pe Donald Trump vinovat de 34 de infracţiuni de falsificare a unor documente contabile pentru a ascunde plata a 130.000 de dolari către starul de filme porno Stormy Daniels chiar la sfârşitul campaniei prezidenţiale din 2016, relatează AFP, citată de Agerpres.

Această plată, a cărei disimulare a fost considerată ilegală, avea scopul de a-i cumpăra tăcerea despre o relaţie sexuală pe care ea susţine că a avut-o cu Donald Trump - şi pe care acesta din urmă o neagă - în 2006, când era deja căsătorit cu soţia sa Melania.

Infracţiunea de fals în acte contabile poate fi pedepsită teoretic cu până la patru ani de închisoare, însă judecătorul poate alege o alternativă precum pedeapsa cu suspendare cu probaţiune sau chiar muncă în folosul comunităţii.

Acesta este primul caz din istoria Statelor Unite când un fost preşedinte este condamnat pentru o faptă cu caracter penal.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Focuri de armă trase în apropierea lui Donald Trump. Fostul președinte „este în siguranță”

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, este în siguranţă în urma unor focuri de armă trase în apropierea sa, a anunţat duminică echipa sa de campanie într- un comunicat, potrivit BBC.

Zelenski îi cere din nou Occidentului să autorizeze distrugerea bazelor aeriene ruse. „Aşteptăm decizii adecvate”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut încă o dată aliaţilor occidentali să autorizeze Kievul să lovească ţinte militare aflate în profunzimea teritoriului rus, în special baze aeriene, transmite duminică AFP.  

Horoscop 16 septembrie 2024, cu Neti Sandu. Pentru o zodie vin bani, dar sunt și cheltuieli mai mari

Horoscop 16 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile PRO TV. O zi cu peripeții. Se pot rezolva o serie de lucruri complicate, dar să fim pe fază, că apar situații neașteptate și să nu ne hazardăm.

Trump, reacție furibundă după ce Taylor Swift a anunțat că o susține pe Kamala Harris în cursa pentru Casa Albă: „O urăsc!”

Donald Trump, candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie 2024, a răbufnit într-o postare publicată pe rețelele sociale, în care a recunoscut că „o urăște” pe Taylor Swift.

Rezultate loto, duminică, 15 septembrie 2024. Marele premiu la Joker, de 2,38 milioane euro, a fost câștigat

Duminică, 15 septembrie 2024, au avut loc noi trageri loto, cu un report de 6 milioane de euro la Loto 6/49 și reporturi de peste 2 milioane de euro la Noroc și Joker. Potrivit Loteriei Române, marele premiu la Joker a fost câștigat la Giurgiu.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..