Nava britanică avariată de atacul rebelilor Houthi s-a scufundat. Guvernul din Yemen se teme de „o catastrofă pentru mediu”

Nava britanică avariată de atacul rebelilor Houthi s-a scufundat. Guvernul din Yemen se teme de „o catastrofă pentru med
📅 2024-04-12

Houthi revendicaseră responsabilitatea pentru atacul asupra Rubymar, o navă de marfă sub pavilion Belize, înregistrată în Regatul Unit şi operat de libanezi, care transporta îngrăşăminte combustibile.

Echipajul fusese evacuat şi era în siguranţă, iar nava fusese abandonată după ce a fost lovită de două rachete. Site-ul de urmărire TankerTrackers.com raportase o scurgere de păcură.

Nava a plecat din Emiratele Arabe Unite şi a avut destinaţia finală în oraşul bulgar Varna.

„Rubymarul s-a scufundat vineri seară, în timp ce vânturile puternice au zguduit zona”, a anunţat unitatea de criză din cadrul guvernului yemenit responsabil de această problemă, susţinând că se teme de „o catastrofă pentru mediu în apele teritoriale yemenite şi în Marea Roşie”.

Potrivit agenţiei de securitate maritimă UKMTO, condusă de marina britanică, nava atacată se afla la 35 de mile marine (65 de kilometri) de portul yemenit Mokha (sud-vest).

Houthi au desfăşurat atacuri asupra navelor din Marea Roşie şi Golful Aden din noiembrie, spunând că acţionează în solidaritate cu palestinienii din Gaza, unde Israelul poartă un război împotriva Hamas, ca răzbunare pentru atacul fără precedent al mişcării palestiniene la 7 octombrie pe pământ israelian.

În faţa acestor atacuri, Statele Unite, principalul aliat al Israelului, au înfiinţat în decembrie o forţă multinaţională care să „protejeze” traficul maritim în aceste ape strategice.

Din ianuarie, uneori cu ajutorul Regatului Unit, au lansat numeroase lovituri împotriva ţintelor Houthi din Yemen, o ţară care se confruntă cu un război din 2014, care pune guvernul în faţa rebelilor susţinuţi de Iran.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..