Michel Barnier, fost comisar european și negociator pentru Brexit, a fost numit premier al Franței de către Emmanuel Macron

Michel Barnier, fost comisar european și negociator pentru Brexit, a fost numit premier al Franței de către Emmanuel Mac
📅 2024-09-16

Decizia vine după ce, în urma alegerilor legislative, în Adunarea Naţională a Franței nu s-a conturat nicio majoritate parlamentară, relatează Le Monde, potrivit News.ro.

Şeful statului franez ”s-a asigurat” ca Michel Barnier să îndeplinească condiţiile unei stabilităţi şi unităţi mai largi.

El i-a cerut ”să formeze un Guvern de unitate în slujba ţării”.

Cel mai în vârstă premier din Republica a V-a îi succede astfel la Matignon lui Gabriel Attal, în vârstă de 35 de ani, cel mai tânăr.

El urmează să încerce să formeze un guvern care să supravieţuiască unei cenzuri parlamentare, pentru a pune capăt celei mai grave crize politice din Republica a V-a.

Barnier, care l-a descris odată pe fostul prim-ministru britanic Boris Johnson drept un "buldozer", a condus negocierile UE cu Marea Britanie pentru ieșirea britanicilor din blocul comunitar între anii 2016 și 2021.

Înainte de aceasta, politicianul conservator a deținut funcții în diferite guverne franceze și a fost, de asemenea, comisar european.

Potrivit Sky News, el este un proeuropean convins și și-a petrecut cariera ca politician moderat, deși și-a înăsprit considerabil discursul în timpul tentativei sale eșuate din 2021 de a fi nominalizat de partidul său conservator pentru alegerile prezidențiale, afirmând că imigrația a scăpat de sub control.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Horoscop 17 septembrie 2024, cu Neti Sandu. Apar niște bani care vă pot scoate dintr-o încurcătură

Horoscop 17 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile PRO TV. O zi cu provocări. O să ne descurcăm frumos dacă pășim cu grijă, că e teren minat pe ici, pe colo și prudența ne prinde bine.

O minoră de 13 ani din Botoșani a dispărut de acasă. Polițiștii cer sprijinul populației pentru a o găsi

Poliţiştii din Botoşani au demarat o anchetă pentru localizarea unei fetiţe de 13 ani, din municipiul Botoşani, care în cursul zilei de luni a plecat de acasă şi nu a mai revenit.

A fost declarată stare de alertă în Galați și Vaslui. Se pregătesc noi măsuri în județele devastate de inundații

În judeţele Galaţi şi Vaslui, puternic afectate de inundații, a fost instituită stare de alertă. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a admis, luni seară, solicitarea autorităţilor locale.

Fenomen astronomic rar. O eclipsă de lună parțială va putea fi văzută din România. Când are loc și de unde poate fi observată

Eclipsa parţială de Lună se produce în noaptea de 17 spre 18 septembrie (marţi spre miercuri), când Luna se va afla la graniţa dintre constelaţiile Aquarius şi Pisces.  

Precipitațiile au adus potopul în România. În Vaslui și în Galați a plouat cât pentru un an - Apele Române

Administraţia Naţională ”Apele Române” anunţă, luni, că, în judeţul Vaslui, s-au înregistrat precipitaţii cât într-un an întreg, cel mai mult - 253 l/mp la staţia hidrometrică Cârja.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..