Câți ruși au fost arestați la înmormântarea lui Aleksei Navalnîi. ”Putin, criminal!”

Câți ruși au fost arestați la înmormântarea lui Aleksei Navalnîi. ”Putin, criminal!”
📅 2024-04-12

Deşi înmormântarea a avut loc la Moscova, cel mai mare număr de arestări a avut loc în oraşele siberiene Novosibirsk şi Omsk, unde până la 35 de persoane au fost trimise la secţiile de Poliţie, potrivit organizaţiei OVD-Info, care monitorizează drepturile deţinuţilor.

La Moscova, 14 persoane au fost arestate, în timp ce în capitala Uralilor, Ekaterinburg, considerat cel mai liberal oraş din ţară, au fost arestate în jur de zece persoane.

Funeraliile de la Moscova s-au petrecut fără incidente, atât în jurul bisericii Mariino unde a fost instalată capela funerară, cât şi în cimitirul Borisovo unde a fost înmormântat liderul opoziţiei.

Provocatori care strigau ”Hai să mergem la Kremlin”, ignorați de mulțime

Participanţii au ridicat pancarte împotriva războiului şi a Kremlinului, și, deşi au strigat „Putin, criminal!”, de data aceasta au fost sporadici.

Susţinătorii lui Navalnîi au raportat că unii provocatori au strigat „Hai să mergem la Kremlin!”, dar au fost rapid identificaţi şi ignoraţi de mulţime.

Cimitirul situat în sud-estul Moscovei a fost nevoit să închidă şi să-şi redeschidă porţile în mai multe rânduri din cauza fluxului mare de oameni care doreau să-şi ia rămas bun de la Navalnîi, care a murit subit la 16 februarie într-o închisoare din Arctica, a cărei familie şi Occidentul îl fac direct responsabil pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..