Câți ruși au fost arestați la înmormântarea lui Aleksei Navalnîi. ”Putin, criminal!”

Câți ruși au fost arestați la înmormântarea lui Aleksei Navalnîi. ”Putin, criminal!”
📅 2024-07-26

Deşi înmormântarea a avut loc la Moscova, cel mai mare număr de arestări a avut loc în oraşele siberiene Novosibirsk şi Omsk, unde până la 35 de persoane au fost trimise la secţiile de Poliţie, potrivit organizaţiei OVD-Info, care monitorizează drepturile deţinuţilor.

La Moscova, 14 persoane au fost arestate, în timp ce în capitala Uralilor, Ekaterinburg, considerat cel mai liberal oraş din ţară, au fost arestate în jur de zece persoane.

Funeraliile de la Moscova s-au petrecut fără incidente, atât în jurul bisericii Mariino unde a fost instalată capela funerară, cât şi în cimitirul Borisovo unde a fost înmormântat liderul opoziţiei.

Provocatori care strigau ”Hai să mergem la Kremlin”, ignorați de mulțime

Participanţii au ridicat pancarte împotriva războiului şi a Kremlinului, și, deşi au strigat „Putin, criminal!”, de data aceasta au fost sporadici.

Susţinătorii lui Navalnîi au raportat că unii provocatori au strigat „Hai să mergem la Kremlin!”, dar au fost rapid identificaţi şi ignoraţi de mulţime.

Cimitirul situat în sud-estul Moscovei a fost nevoit să închidă şi să-şi redeschidă porţile în mai multe rânduri din cauza fluxului mare de oameni care doreau să-şi ia rămas bun de la Navalnîi, care a murit subit la 16 februarie într-o închisoare din Arctica, a cărei familie şi Occidentul îl fac direct responsabil pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Cutremur în România, raportat vineri seară. Unde a fost resimțit

Un cutremur de magnitudine slabă a avut loc, vineri, la ora 20:18, ora locală a României.  

Nemulțumiri la Jocurile Olimpice de la Paris. Decizia luată de șase sportivi din Coreea de Sud

Şase înotători sud-coreeni care concurează la Jocurile Olimpice de la Paris au părăsit satul olimpic şi s-au mutat într-un hotel din apropierea arenei de înot pentru a evita naveta lungă în autobuze în care este foarte cald.

Interdicție prelungită pentru televiziunea Al-Jazeera. Un tribunal israelian a decis

Televiziunea Al-Jazeera are interdicție în continuare de a emite de pe teritoriul Israelului, la fel ca și jurnaliștii acesteia. Un tribunal israelian a extins vineri cu 45 de zile ordinul de închidere temporară a canalului de televiziune.

Asalt mecanizat rusesc, respins spectaculos de trupele Kievului. Cu ce fel de vehicule au atacat în zori

Forțele ucrainene au respins în regiunea Donețk un asalt mecanizat rusesc de mărimea unui batalion, după ce trupele Moscovei au avansat până la periferia de sud-est a orașului Donețk.

Klaus Iohannis, la recepţia găzduită de preşedintele Emmanuel Macron. Ce ținută a purtat Prima Doamnă

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri seară, împreună cu soţia sa, Carmen, la recepţia pentru şefii de stat şi de guvern găzduită de preşedintele Emmanuel Macron.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..