Botswana amenință că va deporta 20.000 de elefanți în Germania: „Nu este o glumă”

Botswana amenință că va deporta 20.000 de elefanți în Germania: „Nu este o glumă”
📅 2024-04-18

Germanii trebuie "să trăiască cu animalele, deoarece încearcă să ne dicteze", a declarat liderul Botswanei, Mokgweetsi Masisi (foto), în comentarii pentru cotidianul german Bild publicate online marţi. "Nu este o glumă", a adăugat el cu privire la oferta sa de a reloca 20.000 de pachiderme în ţara din nordul Europei. "Am dori să oferim acest cadou Germaniei", a declarat Masisi, adăugând că "nu va accepta un refuz", relatează AFP, citată de News.ro.

Botswana, o ţară fără ieşire la mare din sudul Africii, găzduieşte cea mai mare populaţie de elefanţi din lume, în număr de aproximativ 130.000, cu care coabitarea este adesea dificilă, potrivit preşedintelui, care face referire la atacurile asupra oamenilor, satelor şi culturilor.

Criticile Ministerului german al Mediului, condus de ecologişti, vizează trofeele de la vânătoarea de elefanţi cu care se delectează clienţii occidentali bogaţi.

La începutul acestui an, ministerul a menţionat posibilitatea unor limite mai stricte pentru importul acestor trofee, din cauza problemelor de braconaj.

Botswana a decis în fiecare an o cotă de animale care pot fi vânate

"În cadrul UE, purtăm discuţii în vederea extinderii obligativităţii permisului de import (...) pentru alte trofee de vânătoare de la animale protejate", a declarat marţi pentru AFP o purtătoare de cuvânt a ministerului. Întrucât Germania este unul dintre cei mai mari importatori de trofee de vânătoare din UE, ea are "o responsabilitate deosebită" în această privinţă, a adăugat ea.

În ceea ce priveşte "cadoul" preconizat de preşedintele Masisi, Ministerul german al Mediului a replicat că "Botswana nu a luat încă legătura" cu Berlinul pe această temă.

În 2019, Botswana a ridicat interdicţia totală a vânătorii, introdusă cu cinci ani mai devreme pentru a inversa declinul populaţiei de elefanţi şi a altor specii. Ridicarea interdicţiei i-a înfuriat pe ecologişti. Vânătoarea comercială este, de asemenea, o sursă importantă de venituri locale. De atunci, Botswana a decis în fiecare an o cotă de animale care pot fi vânate. De asemenea, anul trecut, ţara a oferit 8.000 de elefanţi Angolei, iar în 2022 a oferit 500 de animale Mozambicului.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Ștefania, o adolescentă din Vâlcea, a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Fata este căutată de familie

O adolescentă de 17 ani a plecat de la adresa de domiciliu din localitatea Paușești-Măglași, miercuri, și nu a mai revenit.

NYT: Israelul a lovit consulatul Iranului „după două luni de planificări”, dar nu a anticipat un răspuns atât de puternic

Israelul a atacat complexul ambasadei Iranului în Siria după două luni de planificare, relatează New York Times, citând doi oficiali israelieni.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.

Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital

Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, este o posibilă acumulare de gaze.

Trei prostituate au cauzat prejudicii de mii de euro mai multor clienți. Mergeau la ei acasă și furau bani și bunuri

Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..