Dirijabilele ar putea fi folosite în viitorul apropiat pentru transport de marfă, în special în situaţiile de urgenţă

Dirijabilele ar putea fi folosite în viitorul apropiat pentru transport de marfă, în special în situaţiile de urgenţă
📅 2024-11-23

Dirijabilele ar putea fi folosite în viitorul apropiat pentru transport de marfă, în special în situaţiile de urgenţă, în cazul dezastrelor naturale, acolo unde accesul echipelor de intervenţii devine uneori imposibil.

Pathfinder 1 este cel mai ambiţios dirijabil la care se lucrează acum. O aeronavă cilindrică de 100 m lungime, care cântăreşte mai bine de 28 de tone. Sergey Brin, unul dintre fondatorii Google, este principalul investitorul al proiectului. El a creat LTA sau Lighter Than Air, compania mai uşoară ca aerul din spatele acestui dirijabil, cunoscut şi ca zepelin.

A trecut mai bine de un an de când au primit toate aprobările necesare de la Administraţia Federală a Aviaţiei din Statele Unite pentru a-şi testa aeronava în spaţiul aerian din California.

Misiunea noastră este să extindem şi să susţinem mijloacele de ajutor umanitar deja existente folosind tehnolgiile companiei noastre, dar în acelaşi timp ne dorim să reducem şi amprenta de carbon din aviaţie.

Pathfinder 1 are un sistem de propulsie hybrid, cu generatoare diesel şi 12 motoare electrice, dar aceasta nu este versiunea finală.

În interiorul oricărui dirijabil există motoare de propulsie şi un centru de comandă. Astfel plutește în aer într-un mod controlat, în orice direcţie, la diferite altitudini. Și este alimentat cu hidrogen, heliu sau orice alt gaz mai ușor ca aerul.

Scheletul aeronavei este realizat din fibră de carbon. Momentan poate transporta aproape 5 tone de marfă şi un echipaj de maximum 14 persoane. Planul companiei este ca la un moment dat să implementeze şi un sistem bazat pe hidrogen, care să permită aeronavei să susţină o greutate mai mare. Este clar, însă, că dirijabilele la care se lucrează acum sunt mai uşoare şi mai puternice decât cele construite în urmă cu un secol. Acum să vedem dacă reuşesc să le facă şi mai sigure.

Şi francezii lucrează la un dirijabil care ar putea fi extrem de util în cazul unor dezastre naturale. Toţi spun că acesta ar fi principalul scop al aeronavelor de genul acesta. Elicopterele sunt limitate atunci când este vorba de transportat alimente sau necesare de prim ajutor, iar în cazul unui cutremur puternic, de exemplu, este foarte posibil ca atât porturile, cât şi drumurile principale să fie distruse.

Dirijabilul produs de francezi poate transporta de trei ori mai multe greutăţi decât un elicopter obişnuit, iar amprenta sa de carbon este de 15 ori mai mică.

În plus, un zepelin poate transporta necesare şi în vârf de munte, acolo unde cu greu îşi fac loc tirurile. Am putea vedea în sfârşit turbine eoliene sau turnuri de energie la altitudini mult mai mari. Marea problemă este, însă, faptul că sunt puţini piloţi pregătiţi pentru aşa ceva, iar pregătirea lor se face în timp.

Acesta este și motivul pentru care o altă companie din Statele Unite, ne propune un dirijabil autonom. De dimensiuni mai mici, ce-i drept, dar la fel de util.

Mai ales că, britanicii, de exemplu, lucrează deja de ani buni la o astfel de navă de lux, care ar trebuie să realizeze zboruri line între Londra şi New York în maximum 3 zile. O navă de cinci stele, cu un întreg centru de relaxare la bord.

Zborurile ar fi mai lungi, dar măcar noi, pasagerii, ne-am simţi mai bine în privinţa amprentei de carbon, care în cazul acestor zboruri, ar fi considerabil mai mică.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

iLikeIT. Emisiunea integrală din 23 noiembrie 2024

iLikeIT. Emisiunea integrală din 23 noiembrie 2024

Juncker: Pare să devină un lucru atât de normal să se reintroducă controalele la frontieră. Este o greșeală

Fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a fost şi premier al Luxemburgului timp de aproape 20 de ani, a criticat reintroducerea controalelor la frontieră în Germania şi în alte state ale Uniunii Europene, relatează sâmbătă dpa.

INSP: Peste 93.000 de cazuri de infecţii respiratorii, în săptămâna 11-17 noiembrie, mai multe faţă de cea anterioară

Peste 93.000 de cazuri de infecţii respiratorii au fost înregistrate în săptămâna 11-17 noiembrie, cu 14,6% mai multe faţă de săptămâna anterioară, arată raportul publicat pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

A murit Marius Bațu. Artistul de muzică folk, cunoscut pentru formațiile Poesis și Pasărea Colibri, avea 65 de ani

Unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică folk din România, Marius Bațu, a murit la vârsta de 65 de ani.

Jocul săptămânii este ”Farming Simulator 25”. Ce aduce nou acest titlu, după mai bine de zece ediții

Farming Simulator a ajuns în anul 2025. Cel mai iubit simulator pentru fermieri virtuali a ajuns și pe mâinile noastre. Așa că, după două recolte eșuate și una bună, pot să vă povestesc dacă este reușit sau nu.

Amenințările cu asasini la nivel înalt într-o țară marcată de revoluții. Vicele a angajat un criminal să ucidă președintele

Amenințările cu asasini vin la nivel înalt în Filipine, unde vicepreşedintele Sara Duterte a declarat, sâmbătă, că a comandat asasinarea preşedintelui Ferdinand Marcos Jr. dacă ea însăşi ar fi ucisă.

Aplicația săptămânii la iLikeIT. Unsplash este site-ul pe care puteți intra dacă nu vreți să plătiți pentru poze

Cu siguranță vi s-a întâmplat și vouă să aveți nevoie de fotografii neutre, artistice sau haioase pentru articole, social media și nu numai.

Om serios, vorbește în rime, iar publicul îl adoră. Sergiu Smerea, invitat la iLikeIT

Om serios, vorbește în rime. Iar publicul îl adoră. Sergiu Smerea este numele lui și probabil i-ai văzut cel puțin un video până acum.

Dirijabilele ar putea fi folosite în viitorul apropiat pentru transport de marfă, în special în situaţiile de urgenţă

Marile companii de tehnologie investesc într-un nou mijloc de transport.

Pericol de avalanșe pe Valea Prahovei. S-au format „plăci” de zăpadă

E pericol de avalanșe pe Valea Prahovei, avertizează salvamontiștii, în urma căderilor de zăpadă din ultimele zile. Vântul a contribuit la formarea unor „plăci” de zăpadă.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.