"Sunt tronsoane de drum pe care s-a depus polei. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu noua utilaje şi au împrăştiat 29 tone de material antiderapant pe DN17C, DN18, DN18B, DN1C, E58 şi varianta de ocolire a municipiului Baia Mare. Sectoarele de drumuri judeţene au partea carosabilă curată şi umedă. Angajaţii societăţii de drumuri judeţene au acţionat cu 14 utilaje şi au răspândit 101 tone de material antiderapant", a spus Dan Bucă.
Conform acestuia, participanţii la trafic, dar şi cei care se află în vacanţa de iarnă în Maramureş, trebuie să conducă prudent.
" În judeţ cad, pe arii extinse, precipitaţii sub formă de ploaie, burniţă şi chiciura care favorizează depunerea de polei. Recomandăm conducătorilor auto să conducă preventiv, să işi adapteze viteza la condiţiile de trafic şi cele meteorologice, să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de ceilalţi participanţi la trafic, să evite depăşirile pe sectoarele de drum cu vizibilitate redusă şi polei. Este obligatorie echiparea vehiculelor cu anvelope de iarnă pe drumurile acoperite cu gheaţă, zăpadă şi polei. Să evite manevrele riscante şi angajarea în depăşirea coloanelor de autovehicule", a mai precizat Dan Bucă.
Cel mai mare strat de zăpadă depus, 30 cm se înregistrează în Munţii Rondei, iar pe unele cursuri de apă s-a format gheaţă la mal.
"Stratul de zăpadă este prezent doar în zona de munte şi măsura până la 30 cm la staţia meteo Iezer ( Munţii Rodnei n.red.). Pe cursurile de apă din nordul judeţului este formată gheaţă la maluri, iar pe râul Suciu, curge năboi. În zonele joase se va semnala nebulozitate stratiformă sau ceaţă asociată şi cu depunere de chiciură. Izolat vor fi condiţii de burniţă, polei sau de fulguieli", a mai adăugat Dan Bucă.