„Nu am mai suportat psihic. Am fost amenințat”. Declarațiile șoferului care l-a ucis pe polițistul local din Cisnădie

„Nu am mai suportat psihic. Am fost amenințat”. Declarațiile șoferului care l-a ucis pe polițistul local din Cisnădie
📅 2024-04-12

Într-o declarație pentru jurnaliștii de la Turnul Sfatului, el a afirmat că nu va reveni decât dacă i se va asigura protecția, explicând că a fost agresat chiar în noaptea accidentului.

Eu sunt de câteva zile în Germania! Eu oricum am vrut să plec anul acesta în Germania ca să-mi verific sănătatea pentru că în România nu aveam asigurare de sănătate și nici posibilități financiare.

Nu am plecat ca să mă sustrag justiției! Am plecat pentru că nu am mai suportat psihic. Am fost amenințat în seara accidentului când am fost dus pentru a-mi recolta probe biologice cu moartea de un membru al familiei (acesta a fost legitimat de unul din cei 3 polițiști care m-au însoțit). Am mai primit amenințări noaptea la telelefon cu număr ascuns!

În plus, de asta parcă și vecinii și oamenii de pe stradă mă priveau cu alți ochi.. Unii nici nu mai răspundeau la salut!

Aveam gânduri sumbre să-mi pun capăt zilelor. La sfatul unui prieten am hotărât să vin în Germania unde am o soră și alte neamuri care mă ajută măcar cu vorbă bună”, a transmis cetățeanul german.

El spune că s-a născut în Cisnădie, dar a fugit în Germania în anul 1988, după ce a trecut Dunărea înot.

Bărbatul a mai afirmat că ar fi rămas definitiv în România, dacă nu s-ar fi produs tragedia din 13 februarie.

Nu știu dacă mă mai întorc în țară, poate dacă mi se asigură protecție. Deocamdată îmi fac actele pentru că erau expirate de 12 ani. Aveam de gând să rămân până la capătul zilelor în România. Nu mi-a plăcut niciodată în Germania”, spune el.

Regretă accidentul, admite că a avut o parte din vină, însă spune că mult au contribuit și condițiile meteo.

”În seara de 13 februarie (13 zi cu ghinion) mă deplasam spre Kaufland Sibiu, să cumpăr niște produse care au apărut în revistă la reduceri.

Accidentul s-a petrecut și din cauza condițiilor meteo.. Dar am și eu partea mea de vină.

În săptămâna când am plecat auzisem că Radu (victima) este stabilă și că sunt șanse să se recupereze. Am sperat foarte mult să-și revină, că atunci putea spune și el cum s-a întâmplat accidentul.

Îmi pare foarte rău că din cauza mea a murit un om. Cu treaba asta eu va trebui să trăiesc până la capătul zilelor”, a mai spus el.

Poliţistul local din judeţul Sibiu a suferit trei stopuri cardio-respiratorii, ultimul neputând fi resuscitat. Poliţistul era şi voluntar Salvamont, iar primarul din Cisnădie a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe şi apreciere.

Cu profundă tristeţe în inimile noastre, ne exprimăm regretele şi durerea pentru pierderea tragică a unui membru al comunităţii noastre, poliţistul local Radu Trihenea, 38 de ani. Într-un act de devotament şi curaj, el îşi îndeplinea îndatoririle de serviciu, dirijând traficul în Cisnădie, când a fost implicat într-un tragic accident rutier la jumătatea lunii februarie 2024. Un cetăţean străin de 55 de ani a pierdut controlul volanului, a virat brusc stânga şi l-a lovit în plin”, a scris, marţi, pe Facebook, primarul din Cisnădie, judeţul Sibiu, Gheorghe Huja.

Potrivit acestuia, în ciuda eforturilor deosebite depuse de către personalul medical, după două săptămâni de la internare, poliţistul local a murit.

Medicii au confirmat că Radu a suferit trei stopuri cardiace, două dintre acestea fiind resuscitate cu succes, însă al treilea stop cardiac a fost fatal. Radu Trihenea nu era doar un poliţist local devotat, ci şi un membru activ al comunităţii noastre. A fost un voluntar implicat şi dedicat la Salvamont Cisnădie, demonstrând încă o dată devotamentul său pentru siguranţa şi binele celor din jur”, a mai transmis primarul.

Acesta a transmis condoleanţe familiei şi un mesaj de apreciere pentru activitatea poliţistului: „Cu toţii suntem profund marcaţi de această pierdere tragică. Radu Trihenea va fi mereu amintit ca un om deosebit, cu o experienţă de peste 16 ani în slujba comunităţii noastre. Lăsăm în urmă un coleg, un prieten şi un erou. În numele întregii administraţii locale a Primăriei Cisnădie, ne exprimăm sincerele condoleanţe familiei lui Radu Trihenea”.

Cristina Bălău, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu: „Din păcate, bărbatul de 38 de ani, adus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu în urma unui accident produs în data de 13 februarie, în Cisnădie, a decedat în cursul nopții de 26 spre 27 februarie. Pacientul a prezentat o agravare a stării generale care deja era critică, în urma acesteia au survenit două stopuri cardiace care au răspuns la manevrele de resuscitare, însă la al treilea stop cardiac nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, pronunțându-se decesul”.

Accidentul a avut loc în data de 13.02.2024, seara. Un bărbat de 55 de ani a pierdut controlul volanului, a virat brusc stânga și a lovit în plin un polițist local din Cisnădie, care dirija traficul într-o zonă cu risc de inundație pe carosabil. Șoferul e tot din Cisnădie.

Poliția Locală din Cisnădie a anunțat accidentul la Inspectoratul Teritorial de Muncă, iar cazul a fost preluat de ITM Sibiu.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..