„M-am simțit umilit atâția ani”. Mărturia bărbatului cu organul sexual amputat de medici la un spital din Buzău

„M-am simțit umilit atâția ani”. Mărturia bărbatului cu organul sexual amputat de medici la un spital din Buzău
📅 2024-04-22

Pentru că au trecut aproape 10 ani, faptele s-au prescis, așa că doctorii care au greșit nu mai pot fi trași penal la răspundere. Dar ei sunt buni de plată!

Costică Maroleanu are acum 62 de ani. În urmă aproape 10 ani a trăit drama vieții lui. S-a internat la spitalul județean din Buzău pentru un atac cerebral. Medicii au constatat atunci că are și probleme diabetice din cauza cărora ar fi apărut complicații la sistemul urologic.

O sondă urinară care ar fi fost montată greșit a generat apoi o infecție a organelor genitale așa că după câteva zile, medicii au fost nevoiți să amputeze penisul bărbatului.

Costică Maroleanu, persoana vătămată: „M-am simțit, cum să zic, umilit atâția ani de zile, dureri fizice, stări de anxietate, depresie. Urinez ca doamnele. E destul de complicat, nu se mai poate repara nimic, din păcate...”

Bărbatul i-a acuzat pe medici de neglijență. Au urmat ani de procese și procedurile juridice au durat atât de mult, încât între timp... faptele s-au prescris.

Niciunul dintre cei trei medici acuzați de neglijență nu a fost oficial tras la răspundere. Magistrații au decis că pacientul va primi 240 de mii de euro, jumătate din suma pe care a cerut-o inițial.

Cristina Moiseanu, avocatul persoanei vătămate: „Nu știu exact câtă satisfacție i-a adus decizia Curții. Nicio sumă de bani nu îl poate readuce în starea în care a fost, să aibă o viață de familie normal, așa cum avea înainte de producerea acestui eveniment.”

În tot acest timp, Costică Maroleanu a încercat să se împace cu drama pe care a trăit-o pe când avea 54 de ani. A mers la terapie psihologică și spune că vrea să dea toți banii pe care i-a obținut în urma procesului celor doi copii ai săi.

Costică Maroleanu, persoana vătămată: „Mă nemulțumește faptul că a durat foarte mult procesul și eu îmi pierdusem speranța cu banii. Ce am pățit eu nu se mai poate acoperi cu bani, cu despăgubiri, dar…”

Există, totusi, o consolare. Sentința magistraților Curții de Apel din Buzău prevede explicit că nu spitalul, ci cei trei medici acuzați de neglijență trebuie să plătească suma de 240.000 de euro.

Adriana Bunilă, purtătorul de cuânt al SJU Buzău: „În cazul în care cei trei medici nu vor achita această sumă, spitalul va fi obligat să plătească suma respective, recuperând ulterior această sumă de la cei trei medici.”

Decizia Curții de Apel din Buzău este definitivă.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Ambasadorul Chinei în Statele Unite îndeamnă cele două superputeri să coopereze pentru îmbunătăţirea relaţiilor

Ambasadorul Chinei în Statele Unite a îndemnat cele două superputeri să coopereze pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre ele, chiar dacă „se confruntă cu dificultăţi grave” într-o serie de probleme, transmite Reuters.  

Patru bărbați, reținuți după ce s-au bătut pe o stradă din Ploiești. Unul a folosit spray lacrimogen

Poliţiştii prahoveni au reţinut, duminică, patru bărbaţi care în dimineaţa aceleiaşi zile au participat la un scandal pe stradă, într-o localitate din apropiere de Ploieşti.  

Horoscop 22 aprilie 2024, cu Neti Sandu. Zodia pentru care se anunță o primă de Paște

Horoscop 22 aprilie 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. Vești bune azi. O să reacționăm cu interes la mesajele care ne trec pe la urechi și o să ne facem planuri și pentru sărbători și pentru după.

Ucraina anunță că a lovit una dintre cele mai vechi nave ale flotei ruse din Marea Neagră. Vasul a fost cuprins de flăcări

Ucraina a anunțat duminică, 21 aprilie, că marina sa a lovit în peninsula anexată Crimeea o navă de salvare aparținând flotei ruse din Marea Neagră, informează agenția France Presse, citată The Moscow Times.

Metoda prin care autoritățile din Milano încearcă să lupte cu viața de noapte. „Își dau seama ce fac?”

Liderii din Milano au fost acuzați că au pornit un război împotriva înghețatei în încercarea de a combate „viața de noapte” din orașul din nordul Italiei.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..