„M-a constrâns să îi dau și frigider și bani”. Un primar din Olt a ajuns după gratii după ce a luat mită de 117 ori

„M-a constrâns să îi dau și frigider și bani”. Un primar din Olt a ajuns după gratii după ce a luat mită de 117 ori
📅 2024-03-01

Magistraţii l-au condamnat acum la 4 ani de închisoare.

Marian Ștefan Popescu era la al 5-lea mandat ca primar al localităţii Gostavăţu, din Olt. În 2007 i s-a făcut primul denunţ. De atunci, procurorii au dovedit că a luat mită de peste o sută de ori. Toate erau trecute ordonat într-un caiet, iar primarul le numea sponsorizări.

Ștefan Mitrică, denunțător: „A scos un caiet și s-a uitat pe caiet. Tu de obicei dădeai 1.000 de lei. Da?! Așa trebuie să dai. Cotizez cred că din primul an în care a fost primar, în fiecare an am dat. Am plecat de la 300 de lei, 500 de lei, până am ajuns la 1.000 de lei.”

Primarul nu se sfia să ceară orice, în funcţie de nevoile sale. Promitea în schimb anularea unor datorii sau amenzi.

Cristian Ionescu, denunțător: „Aveam biciclete la vânzare și m-a constrâns. A zis îmi dai două biciclete pentru primărie, dacă nu, vei avea de-a face cu mine. M-a constrâns să îi dau și frigider și bani mereu, pentru el că îi trebuie pentru protocol. Eu știu că i-am pus aerele condiționate acolo.”

Tupeul primarului nu s-a oprit aici. Edilul trimitea chiar angajaţi din primărie să adune banii.

Ion Vasile, fost viceprimar: „Cine venea și își deschidea o societate în comună venea de la început, de când făcea actele se ducea, îl aborda și că trebuie să contribuie. A zis că eu trebuie să merg în comună, el vorbește la societăți și noi să mergem să colectăm banii.”

Costina Rădulescu, fostă angajată primărie: „Eram un fel de slugă, dar nu puteam comenta nimic pentru că a doua zi ne arăta ușa, -nu execuți, de mâine să nu mai vii.-”

Pentru toate acestea, edilul a ajuns acum la Penitenciarul de maximă siguranţă din Craiova, pentru următorii 4 ani.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

O femeie din Constanța acuză polițiștii că au agresat-o în fața primăriei, iar un bărbat spune că a fost încătușat fără temei

O femeie din Constanţa acuză poliţiştii locali că au agresat-o, la intrarea în clădirea care găzduieşte Primăria, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.

O fată de 14 ani, însărcinată, a fost găsită inconștiență pe peronul gării din Vaslui. Fugise dintr-un centru de plasament

O adolescentă de 14 ani din Vaslui, însărcinată în câteva luni, a fost găsită, duminică noaptea, în stare de inconștiență pe peronul gării din oraș. Fata fugise ziua dintr-un centru de plasament împreună cu două colege.

Rusia a testat o rachetă nucleară Yars la doar 24 de ore după amenințarea lui Vladimir Putin către Occident

Rusia a testat o rachetă nucleară la doar 24 de ore după ce Vladimir Putin a lansat o amenințare nucleară la adresa Occidentului.

Sfântul Sinod al BOR: ”Vasile Bănescu ocupă în continuare funcţia de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române”

Cancelaria Sfântului Sinod a precizat, vineri, că Vasile Bănescu rămâne purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române. Conform sursei citate, reorganizarea Biroului de presă presupune cooptarea mai multor persoane, inclusiv clerici.

61 de câini, găsiţi într-o gospodărie din Alba. Amenda uriașă primită de proprietară

O femeie din Teiuş a fost amendată cu 12.000 de lei după ce în gospodăria sa au fost găsiţi 61 de câini care nu aveau asigurate condiţii corespunzătoare şi nici nu erau toţi sterilizaţi şi microcipaţi, a anunţat vineri IPJ Alba.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..