Se construiește o nouă autostradă în România. Va lega un mare oraș de graniță. HARTĂ

Se construiește o nouă autostradă în România. Va lega un mare oraș de graniță. HARTĂ
📅 2024-09-16

„Am început procedurile pentru construcția unei noi autostrăzi: Timișoara - Moravița (72,93 km)! Documentația pentru proiectarea și execuția primului tronson (Remetea Mare - Jebel), în lungime de 35,67 km a fost transmisă astăzi la ANAP spre validare. Următorul pas este publicarea Anunțului de participare la licitație în cadrul căruia vom stabili și data limită pentru depunerea ofertelor.”, a transmis Pistol într-o postare pe Facebook.

Contractul este finanțat prin Programul Transport și stabilește o perioadă de maximum 48 de luni pentru construcția acestui prim tronson (12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție).

Pe traseu se va construi un pod (1.153 m) care va traversa râul Timiș, dar și patru noduri rutiere:
► RemeteaMare (A1)
► Albina (DJ592)
► Varianta Ocolitoare Timișoara Sud
► Pădureni (DN59)

Tronsonul 1 va subtraversa DN6 și calea ferată CF100 (București – Timișoara) și va traversa denivelat CF127 (Jebel - Liebling) și DJ693B.

Pistol a mai precizat că noul sector de autostradă va fi dotat cu:
► un Centru de Întreținere și Coordonare (CIC),
► două parcări de scurtă durată ( în fiecare se va asigura inclusiv infrastructura necesară amplasării a minimum 6 stații de încărcare pentru autoturismele electrice).

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

O răfuială între clanuri s-a încheiat cu cel puțin 30 de morți. Polițiștii au primit permisiunea de a folosi forța letală

O serie de schimburi de focuri între triburi rivale, care își dispută o mină de aur, s-a soldat cu cel puțin 30 de morți în Papua Noua Guinee, a anunțat, luni, Poliția.

Horoscop 17 septembrie 2024, cu Neti Sandu. Apar niște bani care vă pot scoate dintr-o încurcătură

Horoscop 17 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile PRO TV. O zi cu provocări. O să ne descurcăm frumos dacă pășim cu grijă, că e teren minat pe ici, pe colo și prudența ne prinde bine.

O minoră de 13 ani din Botoșani a dispărut de acasă. Polițiștii cer sprijinul populației pentru a o găsi

Poliţiştii din Botoşani au demarat o anchetă pentru localizarea unei fetiţe de 13 ani, din municipiul Botoşani, care în cursul zilei de luni a plecat de acasă şi nu a mai revenit.

A fost declarată stare de alertă în Galați și Vaslui. Se pregătesc noi măsuri în județele devastate de inundații

În judeţele Galaţi şi Vaslui, puternic afectate de inundații, a fost instituită stare de alertă. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a admis, luni seară, solicitarea autorităţilor locale.

Fenomen astronomic rar. O eclipsă de lună parțială va putea fi văzută din România. Când are loc și de unde poate fi observată

Eclipsa parţială de Lună se produce în noaptea de 17 spre 18 septembrie (marţi spre miercuri), când Luna se va afla la graniţa dintre constelaţiile Aquarius şi Pisces.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..